Pregăteşte campioni de box cu mănuşi vechi de 30 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

45 de copii şi tineri înscrişi la secţia de box a clubului Pandurii se antrenează în condiţii de neînchipuit. Sub comanda antrenorului Doru Neamţu se află un campion naţional la junior şi un multiplu campion la seniori.

În momentul în care a fost inaugurată, Sala Polivalentă din Târgu-Jiu i-a purtat numele. Doru Neamţu a fost boxer la Rapid şi vicempion al ţării, iar acum este antrenor de box în cadrul Clubului Sportiv Pandurii. Sub îndrumarea sa se află 45 de sportivi, copii şi tineri. Doi dintre ei sunt campioni naţionali: Iulian Ghişe, la seniori, şi Ioan Alin Mucioiu, la juniori. Sportivii se antrenează în condiţii greu de crezut. Sala este de mici dimensiuni. În aceasta se găsesc doar trei saci de box, un dulap ruginit şi cateva greutăţi. Apa se infiltrează pe la geamuri şi sportivii sunt nevoiţi să se antreneze cu găleţile în care se scurge apa lângă ei. În dulap se găsesc  mănuşi vechi şi de 30 de ani. „Le mai folosim şi acum, când se rup cele pe care le avem şi sunt cumpărate din banii copiilor, părinţilor şi chiar ai mei. Nu avem ce să facem. Clubul nu a mai alocat bani pentru secţia de box de câţiva ani. Mai avem probleme foarte mari cu privire la deplasarea sportivilor la concursuri pentru că nu dispunem de banii necesari“, ne spune antrenorul Doru Neamţu. Sportivii nu au la dispoziţie nici măcar un ring. În locul acestuia, întind nişte coarde în interiorul cărora se antrenează.

Visează să ajungă ca Bute

Claudiu Clenciu, în vârstă de 18 ani, este un boxer de perspectivă, iar visul său este să calce pe urmele lui Bute. Obiectivul pe care îl are acum este să obţină o medalie la Campionatul Naţional de Box de la Bacău, care se va desfăşura la sfârşitul acestei luni. „Condiţiile în care mă antrenez nu prea sunt bune. Nu avem mănuşi suficiente şi nici un ring, care ne-ar ajuta foarte mult la antrenamente“.  
Vasile Nistorescu, 19 ani, este legimitat la secţia de box a clubului, şi este în anul doi la Academia de Poliţie. Nu îşi doreşte să facă sport de perfomanţă, ci doar pentru a fi bine pregătit în confruntările pe care le avea cu infractorii. „Condiţiile nu sunt prielnice pentru a se antrena boxeurii, pentru că unii dintre ei au ajuns la perfomanţe foarte mari şi au câştigat titluri campioni naţionali. Aceste condiţii nu cred că ar trebui să le aibă nicio sală de box“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite