Poşta Română a băgat peste 172.000 de euro în buzunarul afaceristului Dan Radu Floarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile cu statul l-au îmbogăţit pe omul de afaceri Dan Radu Floarea, aşa zisul cumnat din convorbirile senatorului Voicu. Poşta Română a închiriat un spaţiu de la o firmă controlată de controversatul afacerist şi în mai puţin de doi ani a pompat o sumă enormă.

Societatea Mandan SRL, care aparţine Manuelei Floarea, soţia lui Dan Radu Floarea, a închiriat un spaţiu situat în municipiul Târgu-Jiu, pe strada Victoriei, bloc D, companiei de stat Poşta Română. Valoarea chiriei este pur şi simplu fabuloasă. Poşta Română a achitat timp de 20 de luni firmei controlate de Dan Radu Floarea suma 172.400 de euro, bani care, potrivit specialiştilor imobiliari, reprezintă valoarea de piaţă a spaţiului respectiv în suprafaţă de 247 metri pătraţi. Chiria lunară plătită de Poşta Română, în perioada noembrie 2007 – iulie 2009, a fost de  8620,3 euro, aşa cum ne informează compania într-o adresa prin care ne-a răspuns la o serie de întrebări legate de acest contract de închiriere. Motivele pentru care spaţiul respectiv a fost închiriat sunt de-a dreptul stranii în condiţiile în care la o distanţă de aproximativ o sută de metri se află un alt oficiu poştal, cel de lângă magazinul Parângu.

image

Considerentele care au stat la baza închirierii spaţiului respectiv au fost necesitatea descentralizării activităţii de poştă în municipiul Tîrgu-Jiu, a reducerii distanţei parcurse de către clienţi, precum şi a eliminării aglomeraţiei din subunităţile poştale, coroborat cu obiectivele prevăzute în strategia de îmbunătăţire a imaginii punctelor de acces“, se mai precizează în adresa Poştei Române.

Societatea este în faliment

Conform mai multor surse, omul de afaceri Dan Radu Floarea a pus mâna pe spaţiul fostului restaurant Modern într-un mod necurat. Spaţiul a aparţinut lui Nicolae Măroiu, care l-a folosit pentru gajarea unui împumut. Pentru că nu a mai putut să plătească ratele, banca a scos la vânzare spaţiul. Măroiu ar fi dorit să-l recupereze prin intermediul lui Floarea, căruia i-a dat o parte din bani pentru a-l cumpăra de la banca şi, ulterior, să-l recupereze de la el, însă Floarea a dat uitării înţelegerea. Spaţiul în care a funcţionat poşta a fost vândut între timp societăţii Succes Nic Com a lui Nicolae Sarcină, care a deschis un magazin.
Firma Mandan Group este deţinută de soţia lui Dan Radu Floare, iar Dorel Stroe-Geană, cumnatul afaceristului, îndeplineşte funcţia de administrator. Societatea se află, în prezent, în procedură de faliment şi se află sub administrarea judiciară al lui Constantin Iordache-Daniel.
Dan Radu Floarea este de negăsit de mai mult timp din cauză că are datorii foarte mari către mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Gorj, fiind dat chiar şi în judecată pentru recuperarea acestora.

Îmbogăţit de contractele cu statul

Dan Radu Floarea a fost pe prima pagină a ziarelor în cazul senatorului Cătălin Voicu. Procurorii anticorupţie au interceptat mai multe convorbiri între cei doi, în care senatorul PSD îl ruga să achite un împrumut de 200.000 de euro intermediat de acesta pe care Floarea îl luase de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, supranumit Regele Asfaltului. De asemenea, Dan Radu Floarea a furnizat şalopete, înainte de anul 2000, către societatea de Drumuri Judeţene din Hunedoara. Afaceristul gorjean a livrat marfă şi către CFR la preţuri mult mai mari faţă de cele de pe piaţă în peruioada în care compania de stat era condusă de ihai Nicolaiciuc, arestat în acest moment pentru delapidările de care se face vinovat.
Un alt contract cu statul obţinut de Floarea a fost de reabilitare a campusului şcolar din comuna Peştişani. Primăria localităţii are de achitat pentru lucrările efectuate suma de 2,4 milioane de lei, care au fost executate de fapt de o altă firmă care a lucrat în subantrepriză.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite