Târgu-Jiu: Portret/ Readuce zâmbetul copiilor cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este sufletul Asociaţiei Vasiliada, din cadrul Protoeriei Târgu-Jiu, care se ocupă de ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. Iuliana Enulescu lucrează ca asistent social în cadrul organizaţiei.

Lucrează de şapte ani la Asociaţia Vasiliada, timp în care a ajutat sute de oameni să treacă mai uşor peste momentele dificile pe care le întâmpină. Iuliana Enulescu a reuşit să readucă zâmbetul pe chipul celor oropsiţi. Primul proiect la care a lucrat în cadrul asociaţiei  a fost prevenirea bandonului familial şi reintegrarea copiilor abandonaţi în instituţiile de stat în familia naturală. „Am reuşit atunci, la finalul proiectului, să reintegrăm în familii 46 de copii. Am foarte mulţumită de munca mea“, ne spune Iuliana. Prin proiectele la care a lucrat au fost ajutaţi oameni de diferite categorii, în special copiii. „Am avut un cabinet medical o perioadă de patru-cinci ani de zile, care s-a adresat persoanelor cu venituri mici. Acest cabinet a funcţionat din sponsorizări. În octombrie 2008 am avut un alt proiect finanţat de Ambasada SUA, de prevenire a abandonuilui şcolar. Am avut ca grup ţintă 60 de elevi, care au fost sprijinţi la limba engleză şi informatică. După încheierea proiectului, am continuat să sprijinim elevii, prin componenta de voluntariat, la diferite discipline şcolare. Din februarie 2010 avem un nou proiect finanţat de UE «Să creşti mare», care are ca scop dezvoltarea abilităţilor practice de viaţă ale copiilor, prin două metode non-formale: art terapie - muzică, teatru, desen - şi educaţie prin aventură, adică prin joc şi excursii tematice“, ne povesteşte Iuliana.

A practicat handbal şi atletism

A terminat Liceul nr. 2 din Târgu-Jiu, la secţia de educaţie fizică şi sport. A practicat, în timpul liceului handbal şi atletism. „Mergeam în cantonamente şi aveam o viaţă sportivă. Am renunţat la sport, pentru că nu exista o echipă la care să continui şi nu mai reprezenta atâta interes pentru mine“, ne spune Iuliana. După ce a terminat liceul, a lucrat o perioadă, iar apoi a intrat la Facultatea de Asistenţă Socială.

A lucrat, la început, în cadrul Mitropoliei

În timpul facultăţii a lucrat ca voluntar pentru ajutorarea persoanelor vârstnice. Imediat după ce a terminat facultatea, a susţinut un examen în cadrul Protoeriei Târgu-Jiu, pentru un post de asistent social. „Nu am reuşit să câştig concursul, dar am avut o notă foarte bună, motiv pentru care după puţin timp am fost contactată de reprezentanţii Mitropoliei, care mi-au oferit un post în cadrul insitituţiei. După o anumită perioadă, m-am întors la Târgu-Jiu pentru a lucra în cadrul unui proiect implementat de Patriarhia României. Am fost angajată în cadrul proiectului pe o anumită perioadă de timp, iar la 1 aprilie 2003, m-am angajat în cadrul Protoeriei Târgu-Jiu, la asociaţie. Munca în cadrul asociaţiei este total diferită faţă de cea a unui funcţionar, pentru că îmi oferă o deschidere mult mai mare“, ne relatează Iuliana Enulescu.

PROFIL

Născută. 19 iulie 1974, Târgu-Jiu.
Studii. Facultatea de Asistenţă Socială Bucureşti.
Experienţă. De şapte ani lucrează în cadrul Asociaţiei Vasiliada.
Familie. Necăsătorită

Ce-i place

„Ador să lucrez în domeniul social şi, implicit, să ajut persoanele care au nevoie de sprijin. Îmi place lectura, plimbările în aer liber, excursiile şi sportul. Am practicat foarte mult timp handbal şi atletism. Acum mai joc tenis de masă şi fotbal cu copiii“.

Ce nu-i place

„Nu mă împac cu ideea că timpul meu liber este foarte scurt şi, uneori, nu există, prin prisma activităţii în cadrul asociaţiei. Nu îmi place că nu există mai multe persoane care să acorde o impoprtanţă mai mare domeniului social“.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite