Târgu-Jiu: Portret/ Interpreta care vrea să devină poliţistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geanina Mogoşanu a câştigat marele premiu la unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică populară din ţară, dar visul său este să le ofere semenilor siguranţă.

Geanina cântă încă de când avea şapte ani, mai ales că mama şi bunicul ei iubesc muzica, iar adolescenta a crescut înconjurată de cântecele populare pe care le interpretau cei doi. „Am început să cânt şi eu alături de ei. Văzând că am voce, mama mea a decis să mă înscrie la Grupul Bordeiaşul, alături de alţi copii de vârsta mea. Am participat alături de grup la mai multe concursuri locale şi naţionale şi am reuşit să obţinem locuri fruntaşe. Am făcut parte din acest grup timp de patru ani, perioadă în care am reuşit să îmi dezvolt vocea şi să învăţ cât mai bine să îmi folosesc talentul“, spune Geanina. După patru ani, s-a înscris Grupul „Liliacul“, unde a fost remarcată de profesoara Elena Trancă. „Doamna profesoară a fost cea care mi-a sugerat să cânt ca şi solistă, fiindcă a apreciat vocea mea. Am participat la diferite festivaluri. Primul festival a avut loc în judeţul Constanţa, unde am interpretat melodia «Mă cunoşti că-s tinerică» a Ninei Predescu“, adaugă adolescenta. În urmă cu trei ani, a participat la Festivalul „Doină, Doină, Cântec Dulce“ la Gura Humorului, unde a obţinut trofeul festivalului şi marele premiu, cu  melodia „Vino neică la Ponoare“ a Marianei Drăguţ. „Pur şi simplu am fost foarte emoţionată când am aflat că am câştigat premiul cel mare. Nu mă aşteptam, am fost foarte bucuroasă cu n-am mai fost niciodată, aplauzele publicului m-au motivat şi mi-au dat puterea să sper la mai mult“, mai spune tânăra. Anul acesta, Geanina a participat la Festivalul Troesdmis de la Tulcea, unde, din cauza emoţiilor, nu a reuşit să obţină decât menţiune. „Încă mai am emoţii, pentru că vreau să dau tot ce e mai bun din mine. După festivalul de la Tulcea, au urmat mai multe înregistrări la un studio din Drobeta Turnu Severin, iar visul meu este să scot un cd. Am înregistrat piese ale altor interpreţi, printre care Olguţa Berbec, Marian Drăguţ şi Domnica Trop, care se numără printre solistele care le apreciez foarte mult“, adaugă Geanina. Este elevă în anul întâi la Şcoala Populară de artă din Târgu-Jiu, secţia Canto Popular, fiind ghidată de către interpreta Camelia Argint.


După ce va absolvi liceul, Geanina s-a gândit să devină poliţistă sau farmacistă. „Îmi plac istoria şi româna, sunt materiile care se dau la admitere la şcolile de subofiţeri. Sunt o persoană căreia îi place dreptatea şi, dacă voi deveni poliţistă, voi încerca să prind cât mai mulţi infractori“, încheie tânăra. În timpul liber, Geanina este invitată să cânte la diverse evenimente, printre care hore, nunţi sau botezuri. Are acasă 15 costume populare ţesute în război de bunica ei, iar celelate sunt primite de la mătuşa sa ori de la prietenii de familie.


Care este solista ta preferată?


Preferata mea este privighetoarea Gorjului, Maria Lătăreţu. Îmi place foarte mult cum interpretează cântecul, am avut şi o publicaţie despre viaţa ei, unde erau şi câteva melodii pe care le cânt oricând cu mare drag. Mi-ar plăcea foarte mult să particip la festivaluri cu doinele sau sârbele Mariei Lătăreţu.


Ce planuri de viitor ai în ceea ce priveşte muzica?


Îmi doresc să scot cât mai multe cd-uri, însă pentru asta am nevoie de susţinere. De asemenea, aş vrea să apar şi la emisiuni televizate, astfel încât talentul meu să fie remarcat de cât mai multe persoane. Îmi doresc să am propriul repertoriu, dar pentru asta trebuie să muncesc foarte mult.


Ce-i place


Să dansez. Îmi plac cumpărăturile şi plimbările în aer liber. Să învăţ, materiile mele  preferate sunt matematica, fizica şi muzica. Îmi place foarte mult să desenez, surprind în picturile mele peisaje.


Ce nu-i place


Nu suport oamenii neserioşi, care nu se ţin de cuvânt. Nu îmi place să intervină cineva în familia mea. Nu îmi place să stau cu animalele. Nu agreez să fiu jignită sau tratată cu indiferenţă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite