Târgu-Jiu: Portret/ Cântă şi pe scenă, şi pentru florile din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndrăgostită de folclor, Cristina Hoagă îşi urmează, cu ajutorul soţului, visul de a deveni solistă de muzică populară, dedicându-şi timpul liber celeilalte mari pasiuni: plantele de apartament.

Cristina spune că talentul muzical l-a moştenit de la tatăl ei, care n-a vrut însă să devină interpret, deşi era înzestrat şi el cu o voce remarcabilă. „Cânt de când mă ştiu. Părinţii mei nu ştiau însă că-mi doream foarte mult o carieră în domeniul artistic, asta şi pentru n-am cerut sprijinul nimănui. La serbările de la grădiniţă, interpretam cu mare drag melodiile Mariei Ciobanu şi ale Mariei Lătăreţu, solistele mele preferate“, povesteşte tânăra.

A renunţat timp de zece ani la muzică

În timpul şcolii generale, a participat la numeroase concursuri, primul fiind „Ba da, ba nu“, unde a făcut o figură frumoasă, interpretând piesa „Bună ziua, maică bună“, a Ninetei Popa. „Am obţinut atunci menţiune şi m-am bucurat foarte mult. La Festivalul «Pe Fir de Baladă», am reuşit să mă clasez pe primul loc, cu «Mioriţa». A fost cel mai important premiu de până acum, iar diploma este păstrată la Şcoala Generală Pompiliu Marcea, unde am absolvit gimnaziul“, adaugă Cristina.

Deşi îşi începuse promiţător cariera de interpretă, a renunţat la muzică timp de aproape zece ani, decizie pe care a luat-o fiind dezamăgită de faptul că nu s-a bucurat de susţinerea celor din jur. În 2009, s-a înscris însă la Şcoala Populară de Artă, graţie soţului, care a încurajat-o să-şi urmeze visul de a deveni cântăreaţă. „Eu cântam mai tot timpul prin casă. Auzindu-mă, soţul meu, Nicu, mi-a propus să merg să studiez la secţia de canto muzică populară şi să văd ce pot face pentru cariera pe care mi-am dorit-o dintotdeauna. Acum sunt în anul al II-lea la Şcoala Populară de Artă. Cursurile mă ajută foarte mult, în sensul că mi-am îmbunătăţit vocea şi am văzut care este realitatea: trebuie să lucrezi foarte mult. Sunt foarte ambiţioasă, datorită soţului meu, care îşi doreşte foarte mult ca eu să reuşesc, şi mi-am propus să particip la cât mai multe concursuri“, mai spune Cristina.

A început să compună melodii

La festivaluri, interpretează cântecele Mariei Lătăreţu, dar pe viitor îşi doreşte să-şi compună singură piesele. „Am reuşit să scriu trei strofe pentru o melodie în care este vorba despre povestea de dragoste dintre mine şi soţul meu“, adaugă interpreta. De doi ani, face parte din grupul Măriile Gorjului, cu care ia parte la diverse spectacole.
În afară de muzica populară, tânăra îndrăgeşte şi florile. „Am 30 de plante de apartament, printre care flamingo, o floare exotică, floarea pasiunii şi bonsai. Tot timpul caut pe internet sfaturi despre îngrijirea lor, fiindcă au nevoie de tratament special. Le cânt muzică populară şi vorbesc mult cu ele“, încheie Cristina Hoagă.


Ce planuri de viitor ai?

Îmi doresc foarte mult să lansez un album de muzică populară, cu propriile compoziţii. Consider că, dacă voi realiza şi acest lucru, voi fi pe deplin mulţumită de ceea ce am făcut până acum. Primul pas este să scriu versurile pieselor, iar apoi să găsesc susţinere pentru înregistrarea albumului.

În afară de soţul tău, cine te-a mai susţinut să-ţi urmezi visul?

Profesoara mea de canto, Camelia Argint, care mi-a cântat la nuntă. O apreciez ca persoană şi are o voce deosebită. I-am cerut sfatul cu privire la talentul meu muzical şi m-a susţinut, încurajându-mă să mă înscriu la Şcoala Populară de Artă.

Ce-i place

„Călătoriile, în general. Mă atrage tot ce ţine de natură şi merg la plimbare ori de câte ori am ocazia. Sunt pasionată şi de lectură. Ultima carte pe care am citit-o a fost «Enigma Otiliei»“.

Ce nu-i place

„Detest minciuna. Nu-i suport pe oamenii care nu-ţi spun ceea ce cred despre tine, care îţi ascund adevărul. Nu-mi place atunci când ştiu că am dreptate, dar cei din jur nu vor să-mi acorde credit.“


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite