Târgu-Jiu: Portret/ Aplaudat ca solist, actor şi pianist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceanul pasionat de muzică, teatru şi literatură are un palmares bogat în premii câştigate la concursuri şi festivaluri şi îşi doreşte să evolueze alături de artişti celebri.

Andrei Ciobanu a intrat în lumea muzicii la vârsta de şase ani, când s-a înscris la cursuri de pian şi a participat la spectacole, reuşind să câştige mai multe premii, primul fiind la Festivalul Naţional „Arcos“.  Câţiva ani mai târziu, s-a îndrăgostit de teatru şi a participat la primul spectacol, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Ludicus“, care a avut loc la Mioveni. A intrat în rolul fratelui cel mare în piesa de teatru „Soacra cu trei Nurori“, unde a reuşit să obţină locul trei, alături de trupa Record de la Palatul Copiilor.


A făcut o figură frumoasă şi la concursurile de literatură


„M-am înscris la secţia de Teatru a Palatului Copiilor la vârsta de zece ani, mi-am dorit foarte mult să merg aici pentru că prin teatru poţi să te exprimi altfel. Dacă publicul nu ar exista, nu am exista nici noi“, spune Andrei. Au urmat numeroase concursuri şi a reuşit să obţină premiile doi şi trei la Festivalul Naţional de Teatru Secţiunea Interpretare şi Festivalul Naţional Tinerii Artişti. În acelaşi timp, a intrat în lumea creaţiei literare, unde a început cu eseul „Lacrimă de Icoană“, cu care a reuşit să obţină premiul întâi la Festivalul Naţional de Creaţie Literară „Smart 21 +“.  Cu acelaşi eseu a reuşit să obţină şi premiul trei la un concurs internaţional. Lucarea sa a fost publicată într-un volum al concurenţilor participanţi. „În acest eseu se îmbină credinţa cu viaţa cotidiană. Este vorba de tineretul care preferă alte lucruri decât credinţa“, mai spune liceanul.
La Festivalul Naţional de Creaţie Literară Familia, Andrei a participat cu eseul „Întâlnire cu ... cine“. „ În acest este vorba despre un tânăr care îşi exprimă dragostea faţă de o fată şi vrea să îi demonstreze acest lucru prin gesturi de tandreţe. Astfel, el cere ajutorul celor trei anotimpuri primăvara, vara şi iarna, fiindcă prietena lui era toamna“, adaugă tânărul.
Este şi membru al Atelierului de Creaţie Fără Frontiere. La vârsta de 15 ani, Andrei a decis să se înscrie şi la Secţia Canto a Palatului Copiilor.
Idolii săi, Dan Spătaru şi Corina Chiriac
„Îmi place foarte mult muzica uşoară, iar preferaţii mei sunt Dan Spătaru şi Corina Chiriac. Prima melodie pe care am cântat-o a fost «Cerul» a formaţiei Proconsul. Pe scena Palatului Copiilor din Târgu-Jiu am cântat melodia «Te aşteaptă un om» a lui Dan Spătaru. Îmi doresc foarte mult să particip la Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie Mamaia, la secţiunea interpretare“, încheie tânărul. În urmă cu doi ani, Andrei s-a mutat în Târgu-Jiu, unde s-a înscris la Liceul de Muzică şi Arte Plastice. Acum, se pregăteşte pentru olimpiada de teatru şi face repetiţii intense alături de profesorii săi. 


Cum îţi împarţi timpul între atâtea activităţi?


Atunci când faci aceste lucruri cu pasiune şi pui suflet, reuşeşti. Pratctic, muzica se completează cu actoria, pentru că pe scenă foloseşti elemente de teatru, gen expresivitate, atitudine şi prezenţă scenică, pentru a cânta. Îmi mai găsesc timp şi pentru alte mici activităţi, însă şcoala este pe primul loc.


Ce planuri de viitor ai?


Mi-aş dori foarte mult să urmez Facultatea de Muzică din Bucureşti şi în acelaşi timp Institul de teatru  I.L. Caragiale. Practic, mi-aş dori să îmbin actoria cu muzica şi să particip la spectacole cu mari artişti din ţara noastră.


Ce-i place


Ador să vizionez spectacole, în special operă şi piese de teatru, mai ales că sunt în lumea artistică de la 14 ani. Îmi place foarte mult să călătoresc. Comunic şi socializez cu cei din jur, mă simt foarte bine când fac aceste lucruri. Îmi plac competiţiile la o clasă înaltă, naţională şi chiar internaţională.


Ce nu-i place


Detest minciuna, oamenii falşi, lipsa de respect. De obicei sunt direct cu oamenii cu care intru în contact, iar dacă mă deranjează cineva, i-o spun în faţă. Nu îmi place să fiu criticat pe nedrept. Nu suport violenţa. Nu îmi plac lucrurile false. Sunt trist când plouă afară. Nu suport să văd oameni trişti.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite