Târgu-Jiu: Poliţistul fals a scăpat basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că este cunoscut cu probleme psihice, Laurenţiu Marius Stăncele a fost iertat că s-a îmbrăcat cu haine de poliţist, cumpărate de la second-hand, încercând să îi păcălească pe călătorii din mijlocul de transport în comun. Acesta nu a primit nici măcar o amendă pentru că fapta sa.

Poliţia Comunitară Târgu-Jiu l-a dat pe bărbatul de 47 de ani pe mâna oamenilor legii de la Inspectoratul de Poliţie Gorj, însă, pentru că nu a reuşit să-i păcălească pe călători, Laurenţiu Stăncele a scăpat basma curată. „Fapta nu a fost penală, pentru că nu a luat bani, iar însemnele pe care le purta nu erau însemne ale statului român, nu a avut nici legitimaţie falsă. A fost amprentat şi luat în evidemţă şi de noi şi de poliţie, iar apoi l-am prezentat cetăţenilor, trăgând un semnal de alarmă, să îi avertizăm pe oameni că există şi astfel de cazuri. Am făcut apel ca cetăţenii să le ceară legitimaţiile celor care le cer biletele în troleu. El nu e cântăreţ la biserică, este o persoană fără domiciliu“, declară Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu. „Nu a săvârşit nicio infracţiune şi nu a luat bani de la călători, motiv pentru care nu i s-a întocmit dosar penal“, confirmă Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

La începutul săptămânii, Laurenţiu Marius Stăncele a îmbrăcat haine de poliţist, cumpărate de la second-hand, şi s-a urcat în troleu, începând să îi tragă la răspundere pe călătorii fără bilete. Bărbatul de 47 de ani şi-a luat rolul în serios şi a fost pregătit chiar să-i amendeze pe cei care călătoreau ilegal.

image

Veneam cu autobuzul, de la Vădeni către Dacia. Le-am  zis călătorilor să prezinte biletele la control şi atât. Pur şi simplu am zis «Bună ziua, vă rog biletele la control!». Erau unii care nu aveau bilete şi nu e frumos să circule în ilegalitate. Nu le-am cerut niciun ban. M-am gândit să văd cum e să fii poliţist comunitar. Hainele le-am cumpărat de la second-hand, de la ţiganii care le aduc în căruţă“, a declarat Laurenţiu Stăncele, târgujianul care a pus pe jar Poliţia Comunitară din Târgu-Jiu. La scurt timp, acesta a dat nas în nas cu adevăratul om al legii, care l-a dat pe mâna poliţiei. Bărbatul de 47 de ani nu a apucat să ia vreun leu de la târgujienii care călătoreau fără bilet şi a spus că a recurs la această faptă pentru că a vrut doar să vadă cum e să fii om al legii.

Îmbrăcat cu uniforma de „serviciu“, falsul poliţist comunitar a cerut înţelegere din partea adevăraţilor oameni ai legii, sub pretextul că are probleme psihice, lucru care ce s-a şi întâmplat. „Sunt şi bolnav un pic. Am fost internat la psihiatrie şi vă rog frumos să mă înţelegeţi“, le-a spus acesta oamenilor legii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite