Târgu-Jiu: Poliţiştul care susţine că şeful i-a tras un cap în figură cere să se facă dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Ionescu susţine că superiorul său i-a dat un cap în figură, pentru că nu a acceptat să cumpere o lanternă din banii lui. Claudiu Rugeanu, inspectorul reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, spune că sunt doar invenţii şi că nici s-a atins de subalternul său.

Disponibilizările în masă de la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu se încheie cu scandal. Unul dintre angajaţi susţine că, în urmă cu aproximativ două luni, a primit un cap în figură din partea unui superior, care ulterior i-a devenit şef. Alexandru Ionescu s-a îndreptat cu certificatul medico-legal direct către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi a făcut plângere, spunând că nu va renunţa nici în ruptul capului la acţiunea sa până nu se face dreptate.

image

Am făcut plângere acum o lună şi jumătate şi nu am primit niciun răspuns. Vreau să se facă dreptate. După incident, directorul Ion Tudor m-a mutat de la Ordine Publică la Compartimentul de Intervenţii, numai pe tură de noapte, în subordinea inspectorului care mi-a dat un cap în gură, în speranţa că îmi va fi frică de el, dar vreau să-l iert. Aveam o descindere pe un gang din centrul oraşului pentru depistarea boschetarilor şi am refuzat să intru acolo fără lanternă. Claudiu Rugeanu, inspectorul care acum e şeful meu, a zis să-mi cumpăr o lanternă cu banii mei şi, pentru că i-am spus că nu am bani, mi-a dat cu capul în gură. Am primit certificat cu cinci zile de ingrijire. Am şi un coleg care a văzut întreaga scenă”, declară Alexandru Ionescu, poliţiştul care susţine că a fost agresat de propriul şef.

„Nici nu m-am atins de el“

Tânărul de 22 de ani susţine că, deşi există un raport întocmit de un alt poliţişt comunitar care a văzut toate cele întâmplate, documentul nu a fost luat în calcul. Cât despre inspectorul căruia i se aduc acuzaţiile, acesta se jură că nici măcar nu şi-a atins subalternul, punând totul pe seama unor influenţe. „Nu este adevărat. Nu are niciun martor.  Nici nu m-am atins de el. Cred că sunt alte treburi la mijloc, dar care se vor rezolva. Sunt doar influenţe“, precizează Claudiu Rugeanu, angajatul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.

Ion Tudor:E învăţat de alţii

Directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu spune că mutarea lui Alexandru Ionescu la acelaşi compartiment cu inspectorul acuzat că i-a dat un cap în figură s-a datorat dorinţei exprese a agentului. „El a vrut să lucreze acolo. Am declanşat cercetările administrative, dar, pentru că a făcut plângere penală, am fost nevoit să le întrerup. Ce vrea? Să-l mut şef de cabinet la mine? Nu ştiu unde să-l mai mut, pentru că l-am mutat peste tot. Poate ca secretară. Nu trebuie să se facă atâta vâlvă dintr-o situaţie care nu se ştie dacă s-a întâmplat. Inspectorul Rugeanu nu e şeful lui direct, dar mă bucur dacă îl consideră aşa. Am avut grijă de el ca de copilul meu şi nu trebuia să înceapă un război mediatic. Cred că e învăţat de alţii“, afirmă Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite