Poliţistul beat este cercetat de la distanţă după ce a avariat cinci maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minel Sanda, ofiţer la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, este cercetat de procurorii craioveni pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul va fi cercetat disciplinar şi de superiorii săi.

Poliţistul va fi tras la răspundere pentru tamponarea în lanţ din apropierea sensului giratoriu de la Paralela 45, din municipiul Târgu-Jiu. Evenimentul rutier s-a produs joi seara şi s-a soldat cu cinci maşini avariate. Vinovat a fost găsit Minel Sanda, ofiţer la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care a intrat cu maşina într-un taxi, lovind ulterior maşina unei firme de intervenţie rapidă şi intrând pe contrasens, unde a acroşat alte două maşini circulau regulamnetar. Poliţistul prezenta o concentraţie de 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

„Având în vedere faptul că acesta este ofiţer în Poliţia Judiciară, a fost sesizat Parchetul depe lângă Curtea de Apel Craiova, competent cu soluţionarea acestui caz. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Gorj a dispus cercetarea prealabilă a ofiţerului, urmând ca după definivarea verificărilor să fie dispuse măsuri şi pe linie disciplinară, prevăzute de statutul poliţistului, cea mai gravă fiind destituireadin Poliţie", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică care depăşeşte limita legală este pedepsită cu închisoarea de până la cinci ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite