Târgu-Jiu: Poliţiştii vor să plece călare în urmărire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul inspectoratului judeţean a cerut să i se aloce fonduri ca să cumpere patru cai pentru agenţii din subordine. Comisarul-şef Viorel Caragea n-ar da bidiviii nici pe ATV-uri: sunt cel puţin la fel de rapizi, dar mult mai silenţioşi. Iniţiativa sa este salutată şi de reprezentaţii Poliţiei Locale.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj a înaintat autorităţilor o solicitare în care precizează că are nevoie de 30.000 de lei pentru înfiinţarea unei patrule călare. Viorel Caragea spune că principalul avantaj al acestei măsuri ar fi că oamenii legii ar putea urmări infractorii fără să rişte să-şi deconspire prezenţa.

image

„Pe haldele de la Rovinari, în cazul furturilor de animale, am avut jeep-uri în permanenţă. Ştiam că sunt hoţii de-acolo, dar ne auzeau de departe. Călare ar fi mai discret. Am dus 70 de oameni ca să prindem trei hoţi de cablu, pentru că te aud. Având în vedere particularităţile reliefului judeţului Gorj, se impune achiziţionarea a patru cabaline pentru crearea unei patrule călare“, a precizat comisarul-şef.

Caută bidivii la primării

Consilierii i-au sugerat comandantului IPJ Gorj să cumpere ATV-uri în locul cailor, dar acesta a refuzat, invocând acelaşi motiv: sunt prea zgomotoase. Autorităţile judeţene nu i-au acordat lui Viorel Caragea fondurile solicitate, dar au admis că soluţia acestuia merită luată în calcul. „Consiliul Judeţean Gorj nu poate să aloce bani pentru aşa ceva. O să luăm legătura cu autorităţile locale, să vedem dacă deţin cai. Cred că ar fi benefic pentru poliţişti să meargă călare în anumite misiuni, pentru că sunt zone unde altfel nu pot ajunge“, a menţionat preşedintele instituţiei, Ion Călinoiu.

Ideea comisarului-şef Viorel Caragea este apreciată de poliţiştii locali, care sunt şi ei de părere că astfel acţiunile ar fi mult mai eficiente. „E nevoie de această dotare, pentru că sunt zone greu accesibile, unde se poate ajunge însă uşor pe cal. Patrulele s-ar deplasa mai uşor, pentru că ar putea s-o ia pe scurtături. Sunt cai pregătiţi special pentru aşa ceva, la fel cum câinele ne este de un real sprijin“, a argumentat Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale Târgu-Jiu. Potrivit acestuia, oamenii legii ar puncta astfel şi la capitolul imagine. „Pe cai, ar fi mai impunători. Prezenţa unui poliţist călare îl impresionează pe infractor. Deocamdată, pentru noi este devreme: caii sunt mai necesari în acest moment la inspectorat. Eu, dacă aş avea putere, aş dispune înfiinţarea patrulelor călare în multe localităţi. La Padeş, la Novaci ar însemna enorm. Am întâlnit mulţi cetăţeni care cer acest lucru“, a mai spus Ion Tudor.   

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite