Târgu-Jiu: VIDEO/ Poliţiştii audiaţi în cazul Ţundrea dau vina pe procuror, iar procurorul pe judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 persoane care au anchetat cazul Ţundrea în anul 1992 au fost audiate ieri de chestorul Vasile Viorel, directorul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ion Fugaru, unul dintre cei 15 foşti poliţişti chemaţi la parchet, a făcut câteva precizări. „M-a întrebat în legătură cu cercetările care au avut loc în 1992. Le-am spus multe şi consider că dumnealor vor trage concluzii. Am fost surprins de multe lucruri pe care le-am văzut la dosar. Am făcut parte din echipă şi eram un simplu pion, alături de cei mici, aveam şi noi responsabil un procuror care coordona echipa, un şef de la Inspectoratul Judeţean. Eu am spus-o tot timpul că Ţundrea e nevinovat, dar nimeni nu m-a luat în seamă. Eram sergent major. Noi ne adunam seara şi prezentam documentele adunate din teren. Nu aveam nicio putere de decizie. E adevărat că m-a răscolit această discuţie, pentru că sunt lucruri care mă uimesc după 19 ani“, a declarat Ion Fugaru, unul dintre poliţiştii audiaţi. Şi Bebe Bobină, fost angajat al Poliţiei Târgu-Cărbuneşti, a purtat o discuţie cu chestorul Vasile Viorel:  „Pe mine nu m-a întrebat mare lucru şi sper să nu mă mai cheme, pentru că devine enervant. Eu eram subofiţer de poliţie la Târgu-Cărbuneşti, în 1992. Tot ceea ce am făcut a fost să semnez declaraţiile de pe teren. Poliţia în niciun caz nu dă vinovăţia. Pe Avram nu l-am anchetat deloc atunci, pentru că nu apărea în nicio împrejurare, nici măcar de a fi băgat în seamă. Eu i-am luat declaraţii lui Ţundrea. Spunea că nu e vinovat. Organul de cercetare penală nu stabileşte vinovatul, ci adună probe. Nu mă consider vinovat.



După cele 15 persoane audiate aseară de anchetatorii veniţi din Capitală special pentru a finalize cazul Ţundrea, a venit astăzi rândul lui Ion Diaconescu, procurorul care a întocmit rechizitoriul în anul 1992. Deşi acesta a încercat să-i evite pe jurnalişti, a făcut totuşi câteva declaraţii, din mers, în care îşi susţine nevinovăţia. Acesta aruncă mingea în ograda judecătorilor care l-aun condamnat pe Ţundrea la 25 de ani de închisoare. „De ce să-mi fie teamă de audieri? Nu ştiu de ce a redeschis domnul Iacob ancheta. Nu susţin că Marcel Ţundrea este vinovat. Eu nu l-am găsit vinovat, judecătorii l-au găsit vinovat“, a declarat Diaconescu. Fostul procuror Ion Diaconescu, cel care a instrumentat cazul Ţundrea, nu a fost deloc încântat că jurnaliştii l-au descoperit în oraş.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite