Târgu-Jiu: Poliţiştii au găsit în gară patru copii fugiţi de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru minori au dispărut de acasă, dar au fost găsiţi aseară de poliţişti în Gara din Târgu-Jiu. Părinţii care nu au sesizat dispariţia copiilor au fost sancţionaţi contravenţional.

Aseară, în jurul orei 21:58, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către Ion V. din municipiu, despre faptul că fiul său în vârstă de 13 ani, a terminat cursurile în jurul orelor 14:00, iar ulterior nu a mai revenit la domiciliu.
Imediat de la sesizare au fost alertate toate patrulele de ordine publică şi poliţie rutieră aflate în teren, precum şi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu- Jiu, cărora le-au fost transmise datele de identificare şi semnalmentele minorului.
Urmare a căutărilor efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, poliţişti TF şi jandarmi ai I.J.J. Gorj, minorul a fost depistat în jurul orelor 00:45, apropierea Gării CFR Călători Târgu-Jiu.
Din cercetări s-a stabilit că plecarea a fost voluntară, minorul nefiind victima vreunei infracţiuni sau abuz. Atât minorul cât şi părinţii acestuia au fost consiliaţi de psihologul unităţii.
 Pe parcursul activităţilor de căutare, poliţiştii au mai depistat 3 minori lipsiţi de supraveghere. Cei trei copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, doi din municipiul Târgu-Jiu şi unul din Vulcan, judeţul Hunedoara, au fost găsiţi pe raza municipiului, lipsiţi de supraveghere. Mai mult, părinţii celor trei minori nu sesizaseră poliţia cu privire la dispariţia acestora.
Cei doi minori din Târgu-Jiu au fost încredinţaţi părinţilor, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, Republicată. Copilul din judeţul Hunedoara a fost introdus de către poliţişti într-un centru de minori.
Din fericire nici unul dintre minori nu a fost victimă a vreunei infracţiuni.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite