Târgu-Jiu: Trei sute de poliţişti, cu ochii pe hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sunt sfătuiţi să nu circule cu viteză
Şoferii sunt sfătuiţi să nu circule cu viteză

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Gorj au anunţat astăzi că 300 de angajaţi ai instituţiei vor fi angrenaţi, în perioada Crăciunului, în măsurile de ordine pentru prevenirea infracţiunilor stradale, în special în zonele aglomerate şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, apelaţi imediat gratuit numărul 112. „În perioada Crăciunului, pentru ca sărbătorile să se desfăşoare în linişte, peste 300 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină prompt atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale, să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor, să aplice cu fermitate legea atunci când situaţia o impune.

Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, vor fi angrenaţi în măsurile de ordine pentru descurajarea şi combaterea producerii de infracţiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

Poliţiştii de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale pe raza localităţilor urbane şi rurale, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă, în târguri şi pieţe.

Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, pentru diminuarea riscului rutier poliţiştii vor folosi autospeciale dotate cu aparate de radar“, anunţă Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite