Târgu-Jiu: Poliţişti reclamaţi pentru purtare abuzivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul de la Târgu-Cărbuneşti a sesizat Parchetul, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Inspectoratul General al Poliţiei Române. Ion Fugaru susţine că soţia sa a fost audiată sub teroare, fiind anchetată într-un dosar penal pentru evaziune fiscală, întocmit greşit pe numele fiicei sale.

Ion Fugaru spune că poliţiştii i-au traumatizat soţia şi i-au pătat numele fiicei sale, în vârstă de 24 de ani, care a fost chemată la audieri sub acuzaţia de evaziune fiscală, deşi nu are nicio legătură cu brutăria de la Bărbăteşti.

image

Comportamentul pe care l-au avut poliţiştii este sub orice critică şi nu sunt de acord să te comporţi în asemenea hal cu o femeie. A fost băgată la mijloc fata mea, care nu are niciun fel de calitate în această firmă. Dacă au văzut că au pus greşit numele fiicei în dosar, poliţiştii s-au răzgândit şi i-au spus soţiei că au treabă cu ea. Au speriat-o de  a ajuns la medic. Azi am făcut plângere la Parchet, am sesizat inclusiv Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru purtare abuzivă a poliţiştilor, şi în special a domnului Busuioc, care s-a purtat inadmisibil, luându-i amprente soţiei mele“, precizează edilul de la Târgu-Cărbuneşti.

Poliţia nu comentează, Fugaru cere dreptate

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Gorj au refuzat să comenteze aceste acuzaţii, confirmând doar existenţa dosarului pentru evaziune fiscală, însă pe numele soţiei lui Fugaru. „Persoana în cauză este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, iar la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat unităţii de parchet competente“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Fugaru aşteaptă un răspuns la sesizările sale : „Vom vedea dacă a existat evaziune fiscală. În momentul de faţă vreau să primesc un răspuns pentru purtarea abuzivă a aşa-zişilor oameni ai legii“. Audierile „abuzive“au avut loc în urmă cu o săptămână, la sediul Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Foştii colegi din Poliţie m-au rugat să iert purtarea abuzivă, dar nu pot“, spune Ion Fugaru, viceprimar Târgu-Cărbuneşti. Acesta a lucrat ani la rând ca poliţist.

Ion Fugaru are o brutărie la Bărbăteşti, iar infracţiunea de evaziune fiscală din acest dosar se referă la zeci de mii de pâini care nu au fost trecute în evidenţele contabile ale firmei, prejudiciul fiind de aproximativ 10.000 de lei. Infracţiunea de care vorbesc poliţiştii a fost comisă anul trecut.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite