Târgu-Jiu: Poliţistul fals, prins în timp ce controla călătorii din troleu: „Hainele le-am cumpărat de la second-hand“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 47 de ani s-a dat drept poliţist comunitar şi a încercat să îi păcălească pe călătorii din mijlocul de transport în comun. La scurt timp, acesta a dat nas în nas cu adevăratul controlor, fiind dus la secţia de poliţie, unde a spus că intenţiona doar să-i prindă pe cei care circulau fără bilet.

Laurenţiu Marius Stăncele a îmbrăcat haine de poliţist, cumpărate de la second-hand, şi s-a urcat în troleu, începând să îi tragă la răspundere pe călătorii fără bilete. Bărbatul de 47 de ani şi-a luat rolul în serios şi a fost pregătit chiar să-i amendeze pe cei care călătoreau ilegal. „Veneam cu autobuzul, de la Vădeni către Dacia. Le-am  zis călătorilor să prezinte biletele la control şi atât. Pur şi simplu am zis «Bună ziua, vă rog biletele la control!». Erau unii care nu aveau bilete şi nu e frumos să circule în ilegalitate. Nu le-am cerut niciun ban. Eu sunt cântăreţ la biserica de la Cimitirul Municipal Târgu-Jiu şi m-am gândit să văd cum e să fii poliţist comunitar. Hainele le-am cumpărat de la second-hand, de la ţiganii care le aduc în căruţă“, declară Laurenţiu Stăncele, târgujianul care a pus pe jar Poliţia Comunitară din Târgu-Jiu. La scurt timp, acesta a dat nas în nas cu adevăratul om al legii, care l-a dat pe mâna poliţiei. Bărbatul de 47 de ani nu a apucat să ia vreun leu de la târgujienii care călătoreau fără bilet şi a spus că a recurs la această faptă pentru că a vrut doar să vadă cum e să fii om al legii.

image

Haine de poliţist, cu însemne de peste hotare

Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii atunci când au constatat că cel care s-a dat drept poliţist avea o ţinută purtată de angajaţii unei firme de pază de peste hotare. „Avea o camaşă cu însemnele poliţiei şi a încercat să păcălească călătorii. Individul a fost localizat pe troleu. Nu cred că îmbracă forma unei fapte penale, pentru că uniforma nu are însemnele noastre şi nu a primit bani de la călători“, declară Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.

Audiat în ţinuta de pe troleu

Îmbrăcat cu uniforma de „serviciu“, falsul poliţist comunitar a cerut înţelegere din partea adevăraţilor oameni ai legii, sub pretextul că are probleme psihice. „Sunt şi bolnav un pic. Am fost internat la psihiatrie şi vă rog frumos să mă înţelegeţi“, le-a spus acesta oamenilor legii. Bolnav sau nu, Laurenţiu Stăncele a fost preluat de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Gorj, care vor stabili pe parcursul acestei zile şi măsura care va fi luată în acest caz.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite