Târgu-Jiu: Poligon pentru vânători pe izlazul din Preajba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Aici va fi amenajat poligonul
Târgu-Jiu: Aici va fi amenajat poligonul

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj a obţinut gratuit, de la municipalitate, un teren de 22 de hectare. Izlazul este situat în localitatea componentă Preajba, iar în primăvară va începe amenajarea lui, acesta urmând să fie transformat în poligon de tragere.

Începând de mâine, terenul va putea fi folosit în mod gratuit de către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj (AJVPS) timp de cinci ani. Consilierii locali nu au aprobat concesionarea cu titlu gratuit pe o perioadă de 20 de ani, aşa cum se propuse iniţial, însă directorul AJVPS speră într-o prelungire a contractului. Momentan, probele practice pentru a deveni membru vânător se desfăşoară în poligonul jandarmilor, situat în localitatea Turcineşti. „Închiriem poligonul de fiecare dată, avem un protocol cu Inspectoratul de Jandarmi Gorj. Suntem mulţumiţi că ne-au oferit acest teren, am speranţa că vor prelungi şi contractul, pentru că cinci ani reprezintă o perioadă foarte scurtă. Este o zonă în care nu deranjăm pe nimeni, primarul a făcut un lucru extraordinar că s-a gândit la sportivii din Gorj. Acum vom avea posibilitatea să dezvoltăm şi concursurile de tir“, a precizat directorul AJVPS Gorj, Niculaie Tonca.


Poligonul va fi gata anul viitor


Pentru aprobarea funcţionării poligonului, se vor amplasa, provizoriu, un punct de prim ajutor şi un punct de întreţinere şi organizare, unde vor fi depozitate diverse materiale. Şedinţele de tragere în poligon vor fi organizate de către personalul AJVPS, care trebuie să îşi ia toate măsurile de siguranţă, pentru că terenul va fi folosit şi pentru păşunat. „Vom stabili în şedinţa de consiliu costurile amenajării, se vor face defrişări şi plantări în zonă şi se va delimita spaţiul. Sperăm ca până în luna august a anului viitor totul să fie finalizat“, a mai spus directorul AJVPS.


Crescătorie de fazani în locul fostului poligon


AJVPS mai deţine un teren în zona Vărsături care a fost folosit ca poligon de tragere aproximativ 25 de ani, dar nu mai este folosit de 15 ani, pentru că în împrejurimi au fost construite mai multe case. Aici, asociaţia vrea să realizeze o cerescătorie de fazani, fiindcă cea de la Pătulele din judeţul Mehedinţi s-a închis.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite