Policlinică de lux pentru bolnavii gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 19 milioane de lei vor fi investiţi în renovarea şi dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Lucrările vor începe în luna august şi vor dura doi ani, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată din fondurile europene

Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sau Policlinica, aşa cum este cunoscută unitatea medicală, va fi modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă ora. Valoarea totală a investiţiei se ridică 19,4 milioane de lei, aproximativ 4,7 milioane de euro, dintre care peste 13 milioane de lei provin din fondurile europene, iar două milioane de lei de la guvern. Lucrările vor începe în luna august şi se vor derula pe o perioadă de doi ani. Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a precizat că între 200 şi 300 de pacienţi care apelează la serviciile Ambulatoriului vor beneficia de servicii medicale de calitate: „Sincer vă spun, în momentul de faţă îmi este jenă să trec prin policlinică. Este un moment foarte fericit pentru mine, pentru că vom avea o policlinică modernă. Aştept demult ca acestă unitate să fie modernizată. Este un proiect extraordinar pentru că dotarea cu aparatură este extraordinară“.
Pe lângă renovarea clădirii, vor fi achiziţionate o serie de aparate medicale performante, cum ar fi: echo dopple vascular, electromielograf, electroencefalograf, ecograf 3 D.


Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că activitatea policlinicii nu trebuie întreruptă pe perioadă desfăşurării  lucrărilor: „Proiectul a fost depus în urmă cu doi ani, iar contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat în luna februarie a acestui an. Beneficiarul investiţiei este Consiliul Judeţean Gorj, dar beneficiarul în fapt este Spitalul Judeţean şi, până la urmă, pacienţii care apelează la servicii unităţii medicale. Vrem ca acest proiect să se realizez fără niciun fel de cusur. Reprezentanţii spitalului trebuie să asigure front de lucru, pentru că activitatea policilnicii nu trebuie întreruptă“.

O singură firmă s-a înscris la licitaţie

La licitaţia pentru executarea lucrărilor şi dotarea cu aparatură medicală a participat o singură firmă, Conexvil din Râmnicu Vâlcea, care se af,lă acum în faza de evaluare. „Principalele lucrări care vor fi realizate vizează: consolidarea structurii de rezistenţă, reabilitarea zonelor principale de acces, crearea de facilităţi pentru persoanele cu handicap, reabilitarea scărilor interioare, izolare termică, reamanajarea cabinetelor medicale şi a zonelor de aşteptare, înlocuirea sistemului de iluminat. De acest proiect va beneficia întreaga comunitate a judeţului Gorj. Noi sperăm că încheiem contractul în luna august“, a spus Adina Pătraşcu, managerul de proiectului.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite