Târgu-Jiu: Policlinica din Debarcader, dotată cu ecograf performant care verifică starea de sănătate a bebeluşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reputat medic din Craiova  vine în Târgu-Jiu să ofere viitoarelor mămici consultaţii de obstetrică şi ginecologie. Reprezentanţii Clinicii Polisano au investit într-un ecograf de tip 3D care are rol de a monitoriza evoluţia sarcinii şi depista posibile malformaţii fetale.

Prima ecografie pentru a vedea copilul încă din viata intaruterină este cea mai emoţionanată experienţă din viaţa de părinte. În ultimii ani, ecografia 3D permite părinţilor să vadă imagini complete şi reale ale viitorului bebeluş. Dar şi mai importantă este ecografia 3D pentru medicul obstetrician care se asigură ca fătul este bine, caută să detecteze anomalii sau malformaţii şi pregăteşte naşterea în condiţii cât mai bune.

Examinarea ecografică 3D are şi alte numeroase aplicaţii, permiţând vizualizarea cu mai mare acurateţe şi detaliată a organelor interne care se pretează examinării cu ultrasunete.  

Printre beneficiile ecografiei 3D pentru făt, se numără nu numai măsurarea cu mare acurateţe a diametrelor, volumelor şi structurilor, dar şi evidenţierea posibilelor anomalii craniale şi faciale, ale cordului sau altor organe (rinichii necisitănd o astfel de evaluare).

Pentru acest tip de examinare este necesar un ecograf mult mai performant decât unul obişnuit şi un medic experimentat. Reprezentanţii Clinicicii Polisano au instalat   în Policlinica, de pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu Nr. 29 , un astfel de aparat, iar medicul Viviana Mihuţoiu, doctor în ştiinţe medicale, cu o vastă experienţă în domeniu, vine să ofere consultaţii în probleme legate de obstetrică şi ginecologie. Medicul din Craiova va veni în fiecare zi de sâmbătă în Târgu-Jiu, pentru a oferi consultaţii mămicilor. De precizat că un astfel de ecograf de tip 3 D nu există în secţiile Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite