Ploile torenţiale după caniculă fac ravagii în Gorj VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După temperaturi de peste 35 de grade Celsius, târgujienii au parte de ploi, fulgere şi tunete.

Update, ora 19.00

În municipiul Motru, vijelia a smuls trei acoperişuri de pe trei blocuri, patru maşini fiind avariate.

„Trei acoperişuri au fost distruse de vijelie şi, în cădere, patru maşini au fost avariate. Este vorba despre trei blocuri din  zona centrală a municipiului. Nu există victime", a spus Tudor Dobrică, viceprimarul din Motru.

Update, ora 18.44

În urmă cu puţin timp, un copac a căzut peste casa unei familii din satul Dobriţa, al comunei Runcu. Pompierii se află la faţă locului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

„Un copac a căzut peste o casă de locuit, în satul Dobriţa. Nu sunt victime, doar pagube materiale. Un echipaj din cadrul Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu acţionează pentru îndepărtarea copacului de pe construcţie”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Şi trăsnetele au făcut ravagii. „Au avut loc două incendii. Unul în comuna Runcu, la o grămada de lemne pentru foc, care se pare că a izbucnit din cauza trăsnetului, iar celălalt la un depozit de furaje de la Bumbeşti-Piţic, tot din cauza trasnetului”, a mai precizat Mihai Avramescu. La faţa locului se află pompierii gorjeni. La Runcu, flăcările au fost stinse înainte să se extindă la gospodăriile din zonă.

La Târgu-Jiu au fost inundate câteva străzi, iar de la ora 17.30 plouă torenţial. Conform reprezentanţilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până mâine, la ora 18.00, instabilitatea atmosferică se va accentua începand din vestul ţării şi va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat şi vor fi căderi de grindină.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite