Târgu-Jiu: Plătiţi apa sau rămâneţi fără casă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost publicată lista cu asociaţiile de locatari din Târgu-Jiu care au datorii de 1.600.000 de lei către societatea de furnizare a apei potabile. Dacă nu vor achita restanţele, rău-platnicii vor fi debranşaţi de la reţeaua de apă sau executaţi silit.

Astăzi a fost publicată lista cu asociaţiile de locatari care se află pe lista neagră a rău-platnicilor. Este vorba despre Asociaţiile 129, de pe strada Lotrului, 180 din cartierul C.A.M., 51, de pe strada Constructorilor, precum şi Asociaţia 34, de pe strada Mioriţei.

Blocul 6 de pe Mioriţei, în topul datornicilor

Întreaga datorie la apă a celor trei asociaţii se ridică la peste 100.000 de lei. Toate asociaţiile cu datorii la apă au fost somate pentru debranşare săptămâna trecută. Datoria cea mai mare la întreţinere o au locatarii blocului numărul 6 de pe strada Mioriţei. Rodica Săndulescu, bătrână în vârstă de 60 de ani, nu şi-a mai putut plăti factura la întreţinere, în valoare de 1.500 de lei, din luna august.
Nici nu o voi plăti. Eu locuiesc cu fata mea, care are handicap, şi venitul nostru este de 580 de lei. Au fost zile când am cerut pe la vecini bani de pâine. Cheltuim 100 de lei lunar pe medicamente“, a declarat Rodica Săndulescu din Târgu-Jiu.
Societatea de furnizare a apei potabile are de recuperat în total de la asociaţiile de locatari o datorie de 1.600.000 de lei. Din cauză că există facturi neplătite din luna august, patru asociaţii de locatari din Târgu-Jiu au fost somate să achite datoriile către SC Aparegio SA.


Prima măsură: se va sista furnizarea apei


La Asociaţia 133 din zona Gării, 160 şi 165, de pe strada Olari, şi Asociaţia 188, de pe strada Minerilor, sunt facturi neachitate din lunile iulie şi august ale anului trecut. Săptămâna viitoare le vom opri apa. Este singura metodă care dă rezultate. Noi înţelegem că sunt probleme, dar avem nevoie de bani pentru investiţii. Mă refer la proiectul de modernizare a staţiei de epurare, de tratare a apei din zona Dealul Târgului, introducerea sistemului de canalizare şi reabilitarea reţelelor de apă din municipiu, cofinanţat de Uniunea Europeană.  Noi trebuie să contribuim cu peste 1.500.000 de euro“, a declarat Tiberiu Albu, şef departament Comercial în cadrul SC Aparegio SA. Acesta a mai spus că debitele nu sunt foarte mari, dar s-au acumulat pe mai multe luni.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite