FOTOGALERIE/ Plătesc să fie duşi acasă cu căruţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii care mai trăiesc în cătunul Răchita, din comuna Târgu Logreşti, pot să ajungă acasă doar cu căruţa sau la pas pe drumul plin nămol şi gropi. Oamenii care nu au căruţe trebuie să-i plătească unui căruţaş pentrui a-i transporta până la destinaţie.

Drumul către satul Răchita are o lungime de 4,5 km dintre care 2 km sunt impracticabili. Astfel, pe această porţiune, cei zece oameni care locuiesc în cătunul de la capătul satului nu pot ajunge acasă decât cu căruţele sau la pas prin noroi. Ion Popescu, 51 de ani, a vrut să ajungă în urmă cu doar câteva zile la casa moştenită de la părinţii lui, dar a rămas în pană cu maşina pe drumul plin de noroi  şi a fost nevoit să plătească un căruţaş pentru a-l duce la destinaţie: „Este greu de crezut că mai poate exista în aceste timpuri o situaţie de acest gen. Am rămas cu maşina împotmolit în nămol şi am fost nevoit să plătesc 50 de lei unui căruţaş pentru a mă duce acasă cu bagajele şi a scoate maşina din noroi. Cei care vin la rude trebuie să facă acelaşi lucru, adică plătească pentru a fi transportaţi cu o căruţă“.


Mai toate familiile care locuiesc în satul Răchita au căruţe, fără de care nu pot circula. „Fără căruţe nu ne putem descurca. Atunci când plouă nici cu căruţa nu mai putem să răzbim“, a spus Titina Dincă.

image
image

Nu sunt fonduri la bugetul local

Ion Băluţă, primarul comunei Târgu-Logreşti, spune că nu există fonduri suficiente la bugetul local pentru a pietrui drumul: „Am construit o punte, în anul 2009, pentru a putea circula maşinile, şi am pietruit mai mult de jumătate din acest drum. Nu mi-am putit permite să pietruiesc tot drumul pentru câteva case. Sper că voi reuşi să pietruiesc şi ultima porţiune până la sfârşitul acestui an, pentru că a fost o iarnă foarte grea şi cam toate drumurile comunale sunt înfundate“.

image

Căruţa pe post de taxi

Cristi Vulpoi, în vârstă de 34 de ani, locuieşte în satul Răchita şi deţine o căruţă cu care-i transportă până la ultimul cătun pe oamenii care nu au altă posibilitatea de a ajunge aici.

image

Tariful este stabilit la mica înţelegere: „Depinde de cât omul şi în funcţie de ce cantitate are de cărat. Merg cu căruţa în orice condiţii. Căruţa nu mă lasă“.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite