Târgu-Jiu: Plantele etnobotanice, interzise în Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florarii sunt obligaţi să dea declaraţii notariale pe propria răspundere că nu comercializează plante sau substanţe cu efecte halucinogene. Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se interzice comercializarea, depozitarea sau deţinerea de plante, subtanţe sau preparate euforice şi psihotrope.

Autorităţile locale din Târgu-Jiu sunt decise să evite orice risc de comercializare pe teritoriul oraşului a plantelor etnobotanice, după ce în urmă cu o săptămână, Poliţia Locală a închis un magazin care vindea astfel de produse. „Pe raza municipiului Târgu-Jiu se interzice comercializarea, depozitarea, fabricarea, distribuţia, deţinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel care aduc atingere dezvoltării fizice şi morale a tinerilor sau pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei“, se menţionează în hotărârea Consiliului Local Târgu-Jiu.

Florarii, obligaţi să dea declaraţii

În plus, s-a dispus ca toţi patroni de florării din oraş să dea o declaraţie că nu comercializează plante etnobotanice. „Toţi administratorii magazinelor nespecializate care comercializează produse nealimentare şi comerţ cu amănuntul al florilor, plantelor şi seminţelor trebuie să dea o declaraţie notarială pe proprie răspundere că nu comercializează plante, substanţe şi preparate stupefiante“, se mai obligă prin hotărârera Consiliului Local. Aceste declaraţii trebuie date în termen de 30 de zile. Cei care nu respect această hotărâre riscă amenzi cuprinse între 1500 de lei şi 2500 de lei.

Cea mai veche florăreasă nu vrea să dea declaraţie



În municipiul Târgu-Jiu sunt 16 magazine specializate în vânzarea florilor. Valeria Ciuroiu, în vârstă de 79 de ani, cea mai veche florăreasă din Târgu-Jiu, spune că nu va da niciun fel de declaraţie: „Nu mă duc la notariat şi nici nu dau vreo declaraţie. Mai dau şi pe acolo bani, iar cu criza asta nu prea avem de unde. Noi vindem decât flori tăiate, fără plante. Plătim impozite foarte mari şi acum ne mai cer şi declaraţia asta. Înainte, pe timpul comuniştilro, plăteam cotă un porc pe an, dar acum avem multe impozite de plătit“.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite