Piromanul care a vrut să dea foc Primăriei Târgu-Jiu, audiat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lăceanu, hunedoreanul de 55 de ani, care a aruncat benzină pe uşa Primăriei Târgu-Jiu şi i-a dat foc, va fi prezentat astăzi în faţa procurorilor de la Parchetul Local, care vor decide dacă trebuie să fie propusă măsura de arestare preventivă.

UPDATE, ora 14.45

Piromanul a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, decizia fiind luată de Judecătoria Târgu-Jiu pentru cele două infracţiuni de distrugere prin incendiere.

Bărbatul născut în comuna gorjeană Crasna a recunoscut că a dat foc garajelor din zona CAM şi a incendiat uşa Primăriei Târgu-Jiu, pentru că nu i s-a oferit un adăpost pe timpul iernii, dorind astfel să se răzbune pe primarul Florin Cârciumaru. După reconstituirea de ieri, Mircea Lăceanu, care are domiciliul în oraşul Călan, din Hunedoara, le va spune astăzi şi procurorilor de ce a recurs la acest gest. Tot astăzi ar putea fi prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Târgu-Jiu, însă numai dacă procurorii vor considera că piromanul reprezintă un pericol public şi este necesară arestarea preventivă a acestuia. Conform Codului Penal, „dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani”. Faptele au fost comise în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite