Târgu-Jiu: Petrecere pentru persoanele nevoiaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătăresele restaurantului pregătesc mâncarea pentru petrecere
Bucătăresele restaurantului pregătesc mâncarea pentru petrecere

Peste 200 de târgujieni vor petrece Revelionul Solidarităţii la cantina Liceului Forestier din Târgu-Jiu. Masa festivă este oferită de Primăria Târgu-Jiu, iar atmosfera va fi întreţinută de o formaţie de lăutari.

La «Revelionul Solidarităţii» vor lua parte copiii şi tinerii proveniţi din centrele de plasament, persoanele fără adăpost şi cele fără venituri. Mâncarea este preparată la Restaurantul «Dumbrava» din Târgu-Jiu şi va fi oferită gratuit. Bucătăresele au început de dimineaţă să pregătească bucatele care vor fi servite la Revelionul Solidarităţii.

Felurile de mâncare sunt cele specifice unei sărbători: aperitiv, sarmale cu piftii, friptură şi prăjituri“, a spus Valentina Curelea, bucătăreasa-şefă de la restaurant. Muzica nu va lipsi de la petrecerea dintre ani şi va fi asigurată de un taraf de lăutari. Persoanele nevoiaşe se vor putea bucura de toate acestea fără să plătească vreun leu.

Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că vor fi pregătite 300 de porţii pentru a avea o rezervă în cazul în care vor veni mai multe persoane decât cele s-au înscris: „Revelionul va începe la ora 22, iar deschiderea va fi făcută de primarul municipiului. Avem o rezervă de până 100 de porţii în cazul în care vor apărea şi alte persoane“. Mâncarea va fi servită de către patru poliţiste comunitare, patru angajate de la Direcţia de Protecţie Socială şi alte patru lucrătoare de la restaurant şi de la cantină.

Abandonat de părinţi de la vârsta de patru ani

Gabriel Gabor este unul dintre tinerii care va fi prezent la «Revelionul Soclidarităţii». Acesta are 25 de ani şi provine de la centrul de plasament.

Tânărul locuieşte într-un cămin de la Liceul forestier, alături de alţi doi colegi, într-o cameră pusă la dispoziţie de Primăria Târgu-Jiu. Gabriel a fost şi la Revelionul de anul trecut şi este bucuros că va putea merge şi în acest an: „Sunt foarte fericit că voi merge deseară la «Revelionul Solidarităţii». Am fost şi anul trecut şi m-am simţit foarte bine. Dacă nu se organiza această masă, nu aveam unde să merg. Am fost abandonat de părinţi de la vârsta de patru ani în centrul de plasament. Primesc un ajutor social de la primărie, în sumă de 120 de lei pe lună“.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite