Petre Grigoraş s-a întors la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigoraş a dat liniştea de la Dărmăneşti pe agitaţia din Liga I şi situaţia dificilă de la Pandurii
Grigoraş a dat liniştea de la Dărmăneşti pe agitaţia din Liga I şi situaţia dificilă de la Pandurii

Tehnicianul a acceptat să preia Pandurii, echipă pe care trebuie să o ducă de pe ultimul loc până la mijlocul clasamentului. Până să vină la Târgu-Jiu, Grigoraş îşi găsise liniştea la munte, la vila sa de la Dărmăneşti.  

Petre Grigoraş este de astăzi noul antrenor al echipei Pandurii. Tehnicianul a semnat un contract pe o perioadă de trei ani, iar diseară va conduce primul antrenament.

Revenit în fotbal după şase luni de pauză, Grigoraş, ultima dată la Poli Iaşi, are ca obiectiv să-i scape pe gorjeni de la retrogradare. Doar aşa ar putea auzi din nou, pe stadion, scandarea care l-a făcut celebru pe când antrena Farul: „Grigoraş, Grigoraş, cel mai tare din oraş!“. Iar tehnicianul a ales să revină la oraş, deşi îşi găsise liniştea la munte, la vila sa de la Dărmăneşti.  

Recent, Petre Grigoraş a fost vizitat la Dărmăneşti de reporterii „Adevărul“, iar acesta a acceptat să vorbească despre viaţa sa. „Toată lumea mă asimilează pe mine Constanţei, pentru că în ultimii 20 de ani am stat acolo. E drept, acolo e casa mea, dar eu de fel sunt moldovean“, a explicat Grigoraş.

Până să vină la Pandurii, a fost aproape să preia trei echipe: Urziceni, Astra şi Vaslui, refuzând şi o ofertă din Tunisia. „Au fost conjuncturi ciudate în toate cele trei cazuri. Proverbul cu omul potrivit la momentul potrivit n-a fost valabil şi la mine“, a precizat tehnicianul.

„Dacă nu rişti, nu câştigi!“

Filozofia fotbalului pe care îl practică echipele antrenate de Grigoraş e simplă: „Jucăm, nu aşteptăm să vedem ce joacă ceilalţi“. Grig urăşte rezultatele de 0-0 şi preferă un 4-3 dramatic, decât un 1-0 greu, dar meritat. „Eu spun că pentru a câştiga trebuie să şi rişti. Dacă eşti fricos nu ai cum să reuşeşti, nici în viaţă, nici în fotbal“, crede antrenorul.

„Cine greşeşte, dă o bere“

Pentru a le da personalitate jucătorilor săi, el nu se axează pe studiul adversarului. „Nu am pus niciodată casete sau DVD-uri cu jocurile echipei adverse. Le urmăresc eu şi lor le expun concluziile“, explică Grigoraş, care nu a dat nicio amendă în toată cariera lui. „Am alte metode. Cine greşeşte dă o bere, apoi o masă. Următorul pas e să stea în tribună sau la echipa a doua, iar dacă chiar nu înţelege nimic îşi vede de drumul lui“, detaliază el. „Sunt conştient de riscul pe care mi-l asum de a prelua o echipă într-o situaţie foarte delicată. Nu este prima dată când fac asta. Dar viaţa îţi oferă surprize plăcute şi neplăcute, iar eu sper să fiu o surpriză plăcută la Târgu-Jiu!“, a încheiat Petre Grigoraş.

Inedit despre Grigoraş

• În afara fotbalului îi place foarte mult tenisul, fiind fan declarat al elveţianului Roger Federer
• Conduce un Audi A4, ultimul model, pe care îl „calcă“ deseori pe şosele
• Ascultă muzica anilor ’80-’90, apreciind piesele vechi care „te ung la suflet“
• Are un câine de rasă belgiană (Hera), care e înnebunit după el.
• În 6 ani jucaţi la Farul, pentru care a înscris 40 de goluri în 145 de meciuri, n-a câştigat niciodată mai mult de 5.000 de dolari pe sezon.
• Exceptând Farul şi Pandurii, a pregătit doar echipe din Moldova: Oţelul, FC Oneşti, Petrolul Moineşti, Poli Iaşi.
• Soţia, Simona Grigoraş, îi este alături de 25 de ani, şi este „consilierul meu de încredere“. Cei doi au un băiat, Alexandru, în ultimul an de facultate şi fotbalist la Mangalia (Liga a III-a).

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite