Peţitori pentru spitalul din Bumbeşti Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au primit mai multe oferte pentru Spitalul din Bumbeşti Jiu, care a fost închis de către Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii unei companii private au vizitat unitatea spitalicească de la Bumbeşti Jiu şi s-au arătat interesaţi de preluarea acesteia.

Reprezentanţii companiei Med Life, una dintre cele mai puternice din sistemul privat din domeniul medical, au vizitat zilele trecute spitalul din oraşul Bumbeşti Jiu în vederea preluării acestuia. „Nu pot să spun ce şanse sunt de preluare a unităţii. Reprezentanţii companiei Med Life au venit la Bumbeşti Jiu şi am făcut o prezentare a spitalului. Au solicitat nişte documente necesare pentru a se elabora unui business plan, iar apoi se va aştepta. Se va merge numai pe componenta de spital. Se va face o analiză şi aşteptăm un răspuns“, a declarat primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru. Spitalul a fost închis de pe data de 1 aprilie ca urmarea hotărârii Ministerului Sănătăţii, cu toate că, în ultimii ani s-au făcut investiţii în clădire şi în aparatură în valoare de peste cinci milioane de lei. Primarul Constantin Bobaru spune că toată aparatura se găseşte în spital: „Nu este mişcat niciun capăt de aţă şi nu se va mişca nimic de acolo, numai dacă cineva ne va obliga. Am trecut săptămânal prin spital şi am inventariat tot. Aparatura şi mobilierul sunt la locurile lor. Şi sunt intacte. Este foarte greu să aduci medici din capitală sau din alte centre universitare să lucreze la Bumbeşti Jiu. Cu prioritate se vor purta discuţii cu medicii care au desfăşurat activitate la acest spital, pentru că asunt legaţi afectiv de acest spital şi sunt convins că vor fi alături de noi“.

Primăria vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii

Primăria Bumbeşti-Jiu se pregăteşte  să acţionezeîn instanţă Ministerul Sănătăţii pentru anularea Hotărârii de Guvern prin care spitalul din localitate a fost închis. „Această acţiune în instanţă ne ajută foarte mult, chiar dacă managementul va fi privat, pentru că noi ne dorim o activitate medicală, cel puţin pe o anumită componentă, să se desfăşoare în relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate, asta pentru că sunt foarte puţini oameni în oraşul Bumbeşti Jiu şi în zonele limitrofe, chiar şi în Târgu-Jiu, care îşi permit să plătească o săptămână de spitalizare în spital. Trebuie să vedem ce formulă juridică se va găsit ăpentru că, aşa cum este în hotărârea de guvern, nu mai poate încheia un contract de finanţare cu Casa. Astfel, demersul nostru în instanţă ne-ar putea duce la un succes în privinţa reluării contractului cu CAS “, a adăugat primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite