Târgu-Jiu: Peste o sută de cărbuneşteni ameninţă că vor ieşi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Damian Stamatoiu spune că sătenii sunt pregătiţi de protest
Damian Stamatoiu spune că sătenii sunt pregătiţi de protest

Situaţie delicată în satul Floreşteni, din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Localnicii ameninţă cu proteste de mare amploare, fiind nemulţumiţi de măsura de sistare a apei potabile. Primarul din localitate spune că vina îi aparţine Guvernului, care nu îi permite să angajeze un muncitor pentru gestionarea sistemului de alimentare cu apă. Mihai Mazilu i-a trimis un memoriu ministrului Vasile Blaga.

O investiţie în valoare de şapte sute de mii de lei, realizată din fonduri PHARE, este la un pas să se ducă pe apa sâmbetei. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Cărbuneşti spun că nu pot să angajeze un muncitor, care să se ocupe de funcţionarea sistemului de alimentare cu apă din Floreşteni, întrucât toate posturile vacante sunt blocate de Guvern. Lucrările au fost finalizate la sfârşitul anului 2009, iar bucuria sătenilor din Floreşteni este la un pas să fie spulberată în această lună, când Mazilu i-a anunţat că va fi nevoit să pună sigiliul pe acel puţ, de care s-a ocupat până în prezent un voluntar din localitate.

Sunt peste o sută de oameni care ameninţă că vor ieşi în stradă, pentru că legea nu ne permite să facem angajări. Sunt tensiuni şi e normal să fie aşa, atâta timp cât nu se vor putea bucura de  investiţia în valoare de 700.000 cu finanţare din fonduri PHARE, fiind compusă din foraj de mare adâncime, bazin de stocare a apei de 70 de metri cubi, staţie de tratare şi distribuţie a apei, conductă de distribuţie a apei în lungime de 3,1 kilometri. Acest sistem trebuie să funcţioneze şi să fie gestionat de personal propriu, în speţă de un muncitor calificat, iar noi nu putem trimite pe cineva de la Cărbuneşti întrucât sistemul se află la o distanţă de 20 de kilometri de oraş. Nu am ce să le fac oamenilor. Apa este o necesitate“, declară Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Am mers şi la Prefectura Gorj, însă nu am primit niciun rezultat. Oamenii sunt foarte supăraţi şi vom fi nevoiţi să ieşim în stradă. Vom bloca drumurile dacă va fi nevoie“, declară Damian Stamatoiu, localnic din satul Floreşteni.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite