Târgu-Jiu: Peste o mie de vânzători, amendaţi pentru comerţ ilicit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au sancţionat peste o mie de agenţi economici care aveau la vânzare marfă expirată şi fără documente. Ultimul comerciant a fost prins ieri în timp ce comercializa ilegal mai multe pungi cu cafea.

De la începutul acestui an, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilicite de comerţ, poliţiştii au identificat peste 1.000 de persoane sau agenţi economici care nu respectau prevederile legale în vigoare. Pe lângă faptul că cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, poliţiştii au dispus şi măsura complementară a confiscării mărfurilor.
O astfel de persoană, sancţionată de poliţişti pentru acte ilicite de comerţ, a fost depistată ieri, în târgul auto din strada Ciocârlău – municipiul Târgu-Jiu. „Comerciantul”, C.N., de 33 de ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, oferea spre comercializare mai multe pungi cu cafea, fără a respecta prevederile legale. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, iar ca măsură complementară au dispus confiscarea celor 4 kilograme de cafea.
Vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării sau prefecturi, efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită, în condiţiile legii, expunerea spre vânzare sau vânzarea de mărfuri sau orice alte produse fără specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat, sunt doar câteva dintre faptele care, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, reprezintă activităţi comerciale ilicite şi atrag răspunderea contravenţională a celor care le săvârşesc.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite