Târgu-Jiu: Galerie Foto/ Peste 70 de motociclişti au mărşăluit pe străzile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împătimiţii motoarelor au dorit să tragă un semnal de alarmă în privinţa animalelor lăsate libere pe drumurile publice, care reprezintă un pericol foarte mare.

Peste 70 de motociclişti au participat, astăzi, de la ora 12, la un marş de protest pe străzile din municipiul Târgu-Jiu. Scopul acestei acţiuni a fost de sensibilizare a celorlalţi participanţi la trafic şi de modificare a Codului Rutier cu privire la prezenţa animalelor pe drumurile pubice. Motocicliştii s-au strâns în parcarea de lângă Coloana fără de Sfârşit, de unde au plecat cu motoarele turate pe străzile din centrul oraşului, după care s-au oprit în parcarea de lângă Biblioteca Judeţeană. Coloana de împătimiţi ai motoarelor a fost flancată de maşinile poliţiei. Motocicliştii au oferit şi un spectacol trecătorilor, pentru că au purtat cele mai frumoase costume din piele şi căşti.

  Marcel Dobrogeanu

image

Sperăm că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles mesajul nostru că avem aceleaşi drepturi. Circul cu moticleta de peste 30 de ani. Este o pasiune, dar şi un mijloc de transport mai eficient pentru că pot să mă strecor mai uşor în traficul aglomerat“, spune Marcul Dobrogeanu, în vârstă de 52 de ani, unul dintre cei mai bătrâni participanţi la marş.
Vasile Nodi are 24 de ani şi a luat parte la marşul de astăzi. Speră că acţiunea să reprezinte un semnal de alarmă şi să se reducă, în acest fel, numărul animalelor lăsate libere pe drumuri: „Animalele lăsate libere reprezintă un pericol foarte mare pentru motociclişti în special. Eu nu am avut evenimente, dar au fost multe accidente produse de animalele nesupravegheate“.


Set de măsuri împtriva animalelor lăsate libere pe drumurile publice


S-au strâns semnături de la motociclişti, dar şi de la conducătorii auto, pentru introducerea în Codul Rutier a unor măsuri de interzice a animalelor pe drumurile publice, cum ar fi: interzicerea păscutului animalelor în zona de protecţie a drumurilor judeţene, naţionale, expres şi europene; marcarea cu vopsea a zonelor în care este permisă traversarea de către animalele domestice cu însoţitor, precum şi montarea, la o distanţă de 30 de metri de axul drumului european şi 20 metri pentru cel naţional un gard protector din sârmă ghimpată pentru evitarea intrării animalelor pe partea carosabilă; amenajarea de păşuni comunale şi a adăpătoarei pe aceeaşi parte a drumului judeţean, naţional expres ori european. „Eu sunt pesimist. Nu cred că se va face nimic“, a spus Marius Corobea, unul dintre motocicliştii participanţi la marş.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite