Târgu-Jiu: Peste 50 de pensionari au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de pensionari s-au strâns, astăzi, în Piaţa Prefecturii pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de micşorarea pensiilor.

Bătrânii sunt disperaţi pentru că nu ar mai avea din ce să trăiască- Golat. Golat Sava are 75 de ani şi o pensie de 800 de lei. Nu-i ajung nici acum banii, dar, când se va reduce pensia, nu ştiu cum o să mai pot trăi. „Aştia sunt ultimii bani pe care-i am în buzunar şi mi-au rămas din pensie: doi bani. Ce să fac cu ei? Intru îbn magazin, închit şi sec şi ies că nu am cu ce cumpăra“.

image

Victoria Kulcsar are 55 de ani şi primeşte o pensie de 774 de lei. „Păi ca să-mi ajungă banii, mănânc covrigi. Am o reţetă şi nu o pot cumpăra. Sufăr cu glanda stomacul şi fierea. Ce fac eu dacă scade pensia. Îmi fac moarte!“ Ioana Chiţoran are 62 de ani şi o pensie de numai 417 lei. Locuieşte împreună cu fiica ei, care a rămas fără serviciu, iar pensia reprezintă singurul venit al celor două femei. „Ce o să fac eu dacă mi se reduce pensia? Cum o să trăiesc, dacă am de achitat o rată de 110 lei la bancă. Îmi cumpăr haine sau încălţăminte de la mâna a doua, şi doar când sunt reduceri. Nu ştiu ce o să mă fac“, spune bătrâna, care purta în picioare o pereche de ghete. Protestul nu a fost autorizat şi s-a desfăşurat în linişte. Poliţia nu a intervenit, iar pensionarii au plecat acasă după o oră.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite