Târgu-Jiu: Peste 300 de gorjeni vor deveni şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza financiară pare că nu a luat sfârşit în judeţul Gorj, pentru că, în următoarele trei luni, peste 300 de gorjeni vor  deveni şomeri.

Mai multe societăţi au trimis notificări Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj privind disponibilizările de personal care vor avea loc în perioada următoare. Astfel, cel mai mare număr de angajaţi vor pleca de la societatea Hidroconstrucţia. 270 de angajaţi vor pleca acasă de la această firmă, în perioadă 1 septembrie – 31 octombrie din cauza lipsei de comenzi.
O altă compania mare va face concedieri în luna august. Societatea Petrom a anunţat că 35 de salariaţi vor fi puşi pe liber ca urmare a reducerii activităţii. De asemenea, valul de disponibilizări va afecta luna viitoare şi o societate de stat. Trei angajaţi CFR Marfă îşi vor pierde locurile de muncă. Distrigaz, o altă companie mare, va concedia, tot în luna august, doi salariaţi.
Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj, a precizat că la nivelul judeţului se înregistrează peste 10.000 de şomeri. „Rata şomajului este în Gorj de 6,5%“, a spus Ana Maria Niculescu.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite