Târgu-Jiu: Peste 100 de bebeluşi au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de bebeluşi au fost aduşi astăzi de părinţii lor la Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, pentru a fi imunizaţi împotriva tuberculozei

Acest vaccin trebuia făcut imediat după naştere, dar medicii de familie nu au primit dozele necesare. Luminiţa Staicu a venit împreună cu soţul şi copilaşul lor, Rareş, în vârstă de şase săptămâni, să- i facă vaccinul. „Am fost la medicul de familie, dar ne-a spus că nu a primit vaccinul pentru că este criză. Trebuia făcut atunci, după naştere, dar este bine că îl face şi acum“, ne-a spus Luminiţa Staicu.
Campania a început de ieri şi până acum au fost vaccinaţi peste 100 de bebeluşi. Acest vaccin este administrat copiilor născuţi în perioada februarie-iunie 2010. 1100 de bebeluşi s-au născut în această perioadă şi vor fi imunizaţi împotriva tuberculozei. Campania se derulează până când vor fi vaccinaţi toţi copii. Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a precizat că s-au repartizat 20.000 de doze la centrele de vaccinare din judeţ, astfel încât toţi nou-născuţii vor fi vaccinaţi.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite