Târgu-Jiu: Pescari speciali, premiaţi prin tragere la sorţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 persoane cu handicap s-au întrecut la prins peşte pe lacul de la fabrica de cauciuc. Nici după trei ore de aşteptare, niciunul dintre concurenţi nu a reuşit să prindă ceva. Organizatorii au acordat prelungiri doar pentru a avea un câştigător.

Asociaţia de Pescuit Sportiv împreună cu Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia a organizat astăzi Cupa de pescuit sportiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Evenimentul, af lat la prima ediţie, s-a intitulat „Şi noi suntem pescari“. Concursul a început la ora 8, pe lacul de la Artego, fabrica de cauciuc din Târgu-Jiu. Printre cei 18 participanţi a intrat în competiţie şi o tânără, în vârstă de 27 de ani. Expresia „fir întins“ nu li s-a potrivit deloc concurenţilor care, după trei ore petrecute pe malul lacului, nu au reuşit să prindă nimic. Ba mai mult, unora dintre ei li s-a încurcat firul. „Cred că le-au dat de mâncare înainte şi s-au săturat. Am aruncat viermişori, dar nu ştiu de ce am avut ghinion. Mai degrabă s-a încurcat firul decât să prind peşte“, a spus Constantin Popescu, de 35 de ani.

Premii în echipamente

Organizatorii au oferit premiile prin tragere la sorţi. După cele trei ore de concurs şi prelungiri o singură persoană a reuşit să prindă caraşi de câteva grame. Pentru acorda toate premiile, a fost nevoie de tragere la sorţi. „Am ocupat locul III, dar nu am prins niciun peşte, deşi de-o viaţă pescuiesc. Azi am încercat tot felul de momeli: caşcaval, mămăligă, viermişori, am aruncat undiţa de 22 de ori şi tot nimic“, ne-a spus dezamăgit Cornel Chiţiba, de 53 de ani. Premiul cel mare a fost în valoare de 150 de lei, locul II 100 de lei, iar pentru locul III s-au acordat 70 de lei. Nicoleta Stoica a primit premiul special în valoare de 50 de lei. „Nu am prins peşte, dar pentru mine a contat faptul că ne-am întâlnit cu toţii, ne-am distrat şi ne-am relaxat“, a spus Nicoleta. Pe lângă premi ile în bani, concurenţii au primit şi echipamente de pescuit şi cupe. „Ne dorim să dezvoltăm această oportunitate de socializare şi recreere şi pentru persoanele cu dizabilităţi care, de cele mai multe ori, sunt într-o situaţie de izolare şi nu au încredere în forţele proprii“, a declarat Mircea Andrei, reprezentant al Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite