Târgu-Jiu: Persoanele cu handicap au fost dezamăgite de Târgul locurilor de muncă. Angajatorii au lipsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Târgul Locurilor de Muncă pentru Persoanele cu Handicap nu au venit nici măcar jumătate dintre firmele care au confirmat participarea. Persoanele cu dizabilităţi au plecat dezamăgite pentru că la dispoziţia lor au fost puse doar 17 locuri de muncă.

Peste 70 de persoane cu handicap din judeţul Gorj au venit astăzi la Târgul Locurilor de Muncă pentru Persoanele cu Handicap, care a avut loc la restaurantul Lexi Star din Târgu-Jiu, în speranţa că îşi vor găsi o slujbă, dar cei mai mulţi au plecat dezamăgiţi.

image

Doar opt firme au pus la dispoziţia persoanelor cu dizabilităţi 17 locuri de muncă, deşi reprezentanţii a 20 de societăţi au confirmat participarea. Organizatorii, Fundaţia «Motivation» şi «Special Olympics», au fost dezamăgiţi de lipsa de deschidere a firmelor.


Nicu Dobrotă, 23 de ani, a dorit să se angajeze în domeniul informaticii, dar nu a găsit decât un singur post în oraşul Drobeta Turnu Severin, unde nu se poate deplasa: „Din naştere am o dizabilitate prin care îmi tremură mâinile şi capul. Am completat CV-uri şi le-am lăsat. Am absolvit cu nota 10 cursul de calificare la centrul de Pregătire în Informatică din Bucureşti şi am obţinut diplomă de ajutor programator. Am lucrat o perioadă, dar patronul mă jignea mereu şi m-a obligat să-mi depun demisia“. Robert Gavrilescu, 36 de ani, doreşte să lucreze în domeniul distribuţiei. „Am maşină personală şi m-ar fi interesat să lucrez în acest domeniu,dar nu sunt locuri“.

Organizatorii au fost dezamăgiţi

image

Mirela Ionicioiu, reprezentanta firmei UEG Mediu, a oferit un loc de muncă pentru o persoană cu handicap pe postul de muncitor necalificat: „Dorim să angajăm o persoană din această categorie care să selecteze peturile şi dozele de aluminiu de la groapa de gunoi“. Claudia Păuna, repezentanta firmei Lucad Group, a fost interesată de angajarea unui operator calculator, dar locul de muncă este în Drobeta Turnu Severin: „O parte dintre cei intervievaţi au spus că au rude în oraş şi ar putea să lucreze. Ne mai interesează să angajăm şi un secretar“.

image

Ana Maria Cîrnu, reprezentanta Fundaţiei «Motivation», s-a arătat dezamăgită de slaba participare a oamenilor de afaceri: „Pot spune că sunt foarte dezamăgită de interesul manifestat de angajatori“. Bursa locurilor de muncă face parte dintr-un proiect cofinanţat  din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial «Investeşte în oameni».

Nicu Baiu, directorul Centrului de Educaţie Incluzivă din Târgu-Jiu, a spus că iniţiativa este lăudabilă: „Am aşteptat de mult timp o acţiune de acest gen. Avem în cadrul centrului câteva clase de şcolarizare în diferite meserii“.

În judeţul Gorj sunt înregistrate 9672 persoane cu handicap, din care doar 508 sunt angajate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite