Târgu-Jiu: Pensionarii sparg trei sute de mii de lei de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii superstiţioşi s-au prezentat la ghişee ca să-şi achite datoriile
Bătrânii superstiţioşi s-au prezentat la ghişee ca să-şi achite datoriile

Două sute de bătrâni au trecut pragul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Jiu în decembrie.

De la începutul anului, reprezentanţii instituţiei au acordat împrumuturi de peste 10 milioane de lei, cu aproximativ două milioane mai mult decât în 2009.
Vârstnicii din Gorj ating record după record la împrumuturi. Pensiile mici şi neajunsurile i-au transformat în clienţii fideli ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP)Târgu Jiu, dovadă fiind cele 10 milioane de lei acordate în acest an.

„Dacă în anul 2009 am acordat 8.500.000 de lei, în 2010 au fost acordate împrumuturi de peste 10.000.000 de lei.  Oamenii au solicitat bani pentru lemne, facturi şi medicamente. În luna decembrie au fost înregistrate aproximativ 190 de împrumuturi, în valoare de peste 250.000 de lei“, declară Iulia Cioplea, contabilul-şef al CARP. 

image

Chiar şi azi, în Ajunul Ajunului Crăciunului,  bătrânii superstiţioşi s-au prezentat la ghişee ca să-şi achite datoriile. „Mi-am făcut un împrumut prin luna noiembrie ca să-mi cumpăr o remorcă de lemne pentru încălzirea locuinţei. Am parcurs 50 de kilometri ca să vin astăzi în Târgu-Jiu să achit rata pe luna decembrie. Ştiu că nu e bine să treci în anul de vine cu datorii. Ne descurcăm din ce în ce mai greu“, a spus Elvira Buiurea, o bătrână în vârstă de 75 de ani, din satul Barza, comuna Dăneşti.

Târgu-Jiu

„Eu vin de la Buduhala şi am ţinut neapărat să plătesc datoria, pentru că nu vreau să o ţin tot anul viitor aşa. Am luat nişte bani să schimbăm şi noi culoarea la casă de sărbători, iar acum ne achităm datoria. Mai venim şi împrumutăm prin martie“, a declarat Măndiţa Pâslea, o femeie de 58 de ani, din satul Buduhala al comunei Teleşti.

15 mii de membri înscrişi

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Jiu are în prezent 15.000 de membri înscrişi. Cei mai mulţi dintre vârstnici au cerut în acest an împrumuturi cuprinse între 1.000 şi 1500 de lei, chiar dacă plafonul maxim admis este de 3.000 de lei. În limita fondului, pensionarii pot împrumuta pe loc suma de  700 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite