Târgu-Jiu: Pensionarii s-au înghesuit la biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii gorjeni s-au înghesuit în faţa birourilor Casei de Pensii pentru a intra în posesia biletelor de tratament în staţiunile de la munte sau de la mare. Oamenii au fost nevoiţi să aştepte, câteva ore, pe holurile instituţiei, până când angajaţii au calculat suma pe care trebuie să o plătească fiecare în parte.

Pesionarii s-au înghesuit astăzi la birourile Casei Judeţene de Pensii Gorj, pentru a putea intra în posesia biletelor de tratament. Bătrânii au aşteptat ore întregi la uşă. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că s-au primit o nouă serie de bilete de tratament, datele de plecare fiind în zilele de 17, 18, 19 şi 20 aprilie. „Am primit 290 de bilete pentru a patra serie din acest an. Acestea sunt repartizate pentru staţiunile Olăneşti, Bala, Sovata, Covasna, Călimăneşti, Căciulata, Govora, Buziaşi, Băile Felix, Herculane, Gioagiu, Vatra Dornei, Lacu Sărat, Vatra Dornei. Cei care doresc să plece în staţiuni pot depune cereri prin poştă, on-line sau prin fax“, a declarat Ioana Talău, director adjunct al Casei Judeţene de Pensii Gorj.
Majoritatea biletelor sunt destinate persoanelor vârstnice, care suferă de afecţiuni reumatismale şi cardiologice. În această serie au fost repartizate bilete pentru tratarea gorjenilor cu afecţiuni ale sistemului nervos  şi bolilor psihice. De asemenea, au fost repartizate şi bilete de tratament pentru litoral. Câţiva gorjeni au ales staţiunea Eforie Nord.
Cireşica Baldovin de 64 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, merge prin staţiunile balneare de 30 de ani. „Sunt operată de rinichi şi merg foarte des la Căciulata. Acele izvoare pentru vindecarea rinichilor şi ficatului sunt foarte bune. Dacă nu m-aş duce la băi cred că aş muri“, spune bătrâna.

Olăneşti, cea mai solicitată staţiune

Staţiunile cele mai solcitate sunt Băile Olăneşti, Govora precum şi Băile Felix. „Sufăr de  reumatism, spondiloză cervicală şi osteoporoză şi mâine mă preg[tesc să plec la Băile Felix“, a spus Maria Vamvu, de 63 de ani din Crasna. Încă de anul trecut au fost depuse 4200 de cereri pentru bilete de tratament. Până acum au fost repartizate aproximativ 700 de bilete. Listele cu biletele aprobate  sunt afişate la sediul instituţiei şi pe pagina de web. Pentru valorificarea integrală a biletelor de tratament se va lucra şi mâine, când se vor redistribui biletele neridicate de titularii care au primit repartiţie.

Criterii de acordare


Începând din acest an, biletele de tratament balnear nu au mai fost acordate în funcţie de ordinea depunerii cererilor, ci de un punctaj în care intră categoria şi cuantumul pensiei precum şi biletele obinute în ultimii doi ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite