Târgu-Jiu: Pensionarii nu se înghesuie să îşi trateze dinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Medicul Alin Ciulpan consultă o pacientă
Târgu-Jiu: Medicul Alin Ciulpan consultă o pacientă

Cabinetul stomatolgic nou deschis pentru membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor duce lipsă de clienţi. Deşi au dreptul la consultaţii gratuite şi o intervenţie pe lună pentru care nu achită nimic, pensionarii nu s-au înghesuit încă la cabinet.

Una dintre explicaţii este şi faptul că unitatea s-a deschis recent, adică în urmă cu două zile, iar primii clienţi, doi pensionari, au venit abia ieri. Astăzi, o singură femeie a venit la cabinet.  „Încă nu ştiu pensionarii de deschiderea cabinetului, dar când vor afla, vor veni cu siguranţă, mai ales că beneficiază de intervenţii gratuite. De exemplu, o extracţie costă la un cabinet privat de la 50 de lei în sus, iar aici o pot face gratuit. Dacă vor avea nevoie şi de alte intervenţii, eu voi reduce preţul cu 30 la sută pentru ei“, a spus medicul stomatolog Alin Ciulpan. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Gorj (CARP) decontează lunar câte o intervenţie pentru fiecare membru, dar şi urgenţele stomatologice.


Pensionarii nu au aflat de cabinet


Costurile pentru amenajarea cabinetului stomatologic, dar şi pentru cel de medicină generală se ridică la 100.000 de lei, investiţie realizată din venituri proprii. Aproximativ 15.000 de pensioanri înscrişi la CARP pot să beneficieze de serviciile cabinetelor, cu condiţia ca aceştia să aibă cotizaţia plătită la zi. „Aveam în plan să începem activitatea din iulie, însă s-a tărăgănat cu aprobările şi nu găseam nici personal medical“, a precizat contabilul şef, Iulia Cioplea. „Nu ştiam de existenţa cabinetului stomatologic. Am nişte probleme cu dinţii şi cred că o să merg aici să le rezolv, pentru că la cabinetele private e mai scump, iar pensiile sunt mici“, spune Aurelia Alexandrescu, în vârstă de 72 de ani. „Este o idee foarte bună deschiderea cabinetului, mai ales că avem parte şi de gratuităţi. Şi eu am probleme, dar nu am fost din lipsa banilor“, spune Gheorghe Bălescu, în vârstă de 59 de ani.


Dotări moderne pentru cabinet


Medicul Alin Ciulpan a încheiat o convenţie cu CARP, prin care el lucrează gratuit pentru pensionari, iar instituţia îi pune la dispoziţie spaţiul şi diferenţa de timp  pentru ceilalţi clienţi. Programul pentru pensionari este de la 08.00 la 11.00 în fiecare zi, de luni până vineri. Toate dotările din cabinet sunt noi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite