Târgu-Jiu: Pensionarii muncesc pentru a câştiga un ban în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane pensionate pe caz de boală sunt angajate la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Croitorul şi cele două frizeriţe îşi mai rotunjesc veniturile cu procentul pe care îl câştigă din serviciile prestate.

Nicolae Popescu are 56 de ani şi este pensionat pe caz de boală. Este croitor de aproape 40 de ani, iar de când a ieşit la pensie, lucrează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu-Jiu. Câştigă aproximativ 40 la sută din încasări, ceea ce înseamnă, în medie, 200 de lei pe lună. Preţurile practicate aici sunt de câteva ori mai mici decât la celelalte croitorii. De exemplu, confecţionarea unei fuste costă aici 17 lei la CARP, iar la o croitorie din oraş, ajunge la peste 40 de lei. „Sunt mulţi bătrâni amărâţi, cărora le iau şi mai puţini bani. Mă bucur că am reuşit să mă angajez aici, am şi activitate şi mai câştig şi bani. Nu mulţi, dar tot e ceva“, spune croitorul. Pensionarul Florin Sârbu apelează destul de des la serviciile croitorului. „Cam tot timpul vin la croitor, pentru scurtatul sau strâmtatul pantalonilor, pentru fermoare şi pentru alte servicii. Preţurile sunt foarte mici, în comparaţie cu celelalte croitorii, unde nu mi-aş permite să merg“, spune bărbatul.


Tunsul costă trei lei

image


La frizerie lucrează două pensionare. Lucica Uţă are 54 de ani şi este pensionată pe caz de boală, suferind de diabet. Lucrează patru ore pe zi, iar în zilele bune, are şi zece clienţi. „Mulţi pensionari vin după data de 15, pentru că atunci iau pensia. Pentru membrii CARP, tunsul costă trei lei, iar pentru cei din familie, patru lei. Profesez această meserie de 35 de ani şi am o pensie de 530 de lei. Nu mă descurc cu toate cheltuielile şi de aceea m-am hotărât să lucrez şi aici. Cel mai mult am câştigat într-o lună 350 de lei. Îmi prind bine banii, îmi sunt de ajutor. Mai facem şi noi împrumuturi şi plătim ratele cu ei. De exemplu, am făcut un împrumut de 2.000 de lei şi plătesc lunar 250 de lei rata“, spune Lucica Uţă. La Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor sunt înscrise 15.000 de persoane.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite