Târgu-Jiu: Pensii mărite pentru majoritatea pensionarilor militari din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea pensionarilor gorjeni s-au ales cu venituri mai mari în urma revizuirii pensiilor de către Ministerul Apărării Militare. Din cei 889 de militari în rezervă din judeţul Gorj, 750 s-au ales cu pensii mai mari, potrivit situaţiei afişate pe site-ul MApN.

Gheorghe Buşe, secretarul executiv al filialei judeţene Gorj General Ion Culcer a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, a realizat o statistică cu privire la revizuirea pensiilor militarilor disponibilizaţi. Astfel, din cele 889 de pensii militare din judeţul Gorj, 750 au crescut, 79 au rămas la fel şi numai 60 au scăzut. „Valoarea totală brută a pensiilor militare revizuite este mai mare cu 264.000 de lei faţă de valoarea celor aflate în plată la 31 decembrie 2010“, a precizat Gheorghe Buşe.

Nemulţumiţii vor să depună contestaţii

Col. (r) Dumitru Văduva a primit în urma recalculării o pensie cu 500 de lei mai mică. Fostul militar avea o pensie de 2600 de lei, iar acum i s-a redus la 2100 de lei.

image

Dumitru Văduva spune că va contesta decizia şi că nu îşi explică de ce i s-a redus pensia: „Nu am idee de ce mi-a scăzut pensia. Cred că nu mi s-au găsit toţi anii de vechime, dar eu nu îmi explic pentru că noi avem continuitate în locul de muncă. Nu mă aşteptam să scadă pensia mai ales că am avut funcţii importante de când am terminat şcoala militară. Cea mai mică funcţie a fost cea căpitan. Când voi primi decizia voi face contestaţie. Am un împrumut de achitat până în anul 2016, iar acum nu ştiu dacă îl voi maim putea plăti“. Col. (r) Ion Traşcă a priomit o pensie mai mare cu 300 de lei în urma revizuirii. Acesta va încasda acum 3800 de lei. „Am vechime completă. Ştiam că se va mări“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite