Târgu-Jiu: Patron târgujian, ameninţat cu moartea de către soţia judecătorului Biriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgujianul şantajat a spus că a fost ameninţat cu moartea
Târgujianul şantajat a spus că a fost ameninţat cu moartea

Femeia acuzată de şantaj a fost reţinută pentru 24 de ore, iar astăzi a fost audiată de procurori. Primele verificări arată că aceasta l-a ameninţat pe patronul unui hotel din Târgu-Jiu că îi va omorî copiii dacă nu îi va da suma de 40 de mii de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au organizat aseară un flagrant, în urmă căruia a fost surprinsă Elisabeta Radu, femeia de 52 de ani, din cartierul Meteor, care primea de la angajatul patronului şantajat suma de 10 mii de lei. Primele verificări arată că fapta de şantaj a fost comisă de şoţia lui  Radu Biriţă, judecătorul rromilor din cartierul târgujian Meteor. „Învinuita a fost prezentată astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. A fost audiată de procurorul de caz, urmând să facă sau nu propunere de arestare preventivă. S-a stabilit că în perioada februarie-martie, aceasta i-a spus reclamantului că îi va omorî copiii şi îi va distruge societatea, iar în data de 24 martie a primit suma de 10.000 de lei, ca urmare a acestor ameninţări", declară Carmen Părpăneaţă, înlocuitorul purtătorului de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi chiar de către patronul şantajat. Acesta le-a spus oamenilor legii că femeia, în vârstă de 52 de ani, i-a solicitat telefonic suma de 40 de mii de lei, pentru o datorie inexistentă. Declaraţiile nu s-au oprit aici. Dumitru Brăila, târgujianul şantajat a spus că a fost ameninţat cu moartea, lucru confirmat de femeia arestată chiar şi în filmuleţul realizat de poliţişti: „ori moare el, ori mor eu".

Femeia a fost reţinută pentru şantaj

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de către un cetăţean din municipiul Târgu-Jiu despre faptul că este şantajat de către o femeie care îi solicită telefonic suma de 40.000 lei, în contul unei datorii inexistente. Având în vedere această sesizare, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au organizat în cursul  zilei de ieri un flagrant în municipiu, ocazie cu care au surprins-o pe suspecta R.E., de 52 ani, în timp ce primea de la un angajat al părţii vătămate, suma de 10.000 lei. Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectei", precizează Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite