Targu-Jiu: Patron gorjean, urmărit naţional, prins în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Drăghia a fost prins la un control de rutină al Rutieristilor.
Marius Drăghia a fost prins la un control de rutină al Rutieristilor.

Marius Drăghia, de 29 de ani, este patronul mai multor firme de construcţii, de termopane, al unei fabrici de mobilă şi al agenţiei imobiliare „Casa Drăghia“ din Târgu-Jiu.

La un control de rutină desfăşurat aseară în comuna Albota, din judeţul Argeş, poliţiştii de la Rutieră au depistat un bărbat aflat pe marginea drumului care împingea un autoturism Ford Fiesta cu numere roşii.  Întrucât avea autorizaţia provizorie expirată, oamenii legii l-au condus la post.

Aşa au aflat că bărbatul era urmărit naţional, pe numele său fiind emis în luna noiembrie, anul trecut, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru patru ani. „Bărbatul a fost reţinut în vederea executării mandatului, în cursul zilei de luni urmând să fie transferat la Penitenciarul Colibaşi, unde va executa pedeapsa la care a fost condamnat de instanţă“, a declarat subinspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Marius Drăghia deţine mai multe firme în domeniul construcţiilor, precum şi o fabrică de mobilă şi o agenţie imobiliară în Târgu-Jiu. Bărbatul a fost condamnat pentru înşelăciune după ce a cumpărat mobilă de la o firmă şi a plătit cu bilete la ordin care au fost refuzate la plată din cauza lipsei de disponibil, firma lui Drăghia fiind în insolvenţă.

Bărbatul spune că nu ştia de condamnare

Prejudiciul rămas în urma afacerii se ridică la 12.000 de lei, dar afaceristul susţine că nu ştia că a fost condamnat şi că este urmărit, având domicilii în mai multe localităţi din ţară, acolo unde are firme deschise. Aseară, Drăghia se afla în comuna Albota şi încerca să-şi ducă maşina acasă, dar rămăsese fără combustibil, când l-au găsit oamenii legii.

„Am fost cercetat într-un dosar de înşelăciune. M-au judecat şi m-au condamnat în lipsă. Eu n-am dat nicio declaraţie. Am trimis la dosar o adeverinţă medicală că eram internat de trei zile la spital, la Urgenţă. Nu am ştiut că sunt condamnat. Avocaţii mei au făcut contestaţie împotriva hotărârii la CEDO. S-a dat termen pe 6 februarie“, spune inculpatul.

Bărbatul mai are deschise la Tribunalul Târgu-Jiu şi alte dosare pentru înşelăciune şi delapidare, având pus sechestru asigurator pe bunuri. În plus, firma sa a intrat în procedură de faliment. Conform cazierului judiciar, Marius Draghia are la activ multiple condamnări pentru infracţiuni de furt calificat, lovire, înşelăciune şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Administratorul agenţiei imobiliare „Casa Drăghia” a reuşit să păcălească şi o societate comercială, achiziţionând de la aceasta mai multe materiale de construcţii, pentru plata cărora a folosit bilete la ordin, acestea fiind refuzate la plată, pe motivul lipsei de disponibil la termen şi  litigiu de proprietate.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite