Târgu-Jiu: Patricia Pavel, pasionată de desen, olimpică la chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Pavel
Patricia Pavel

Eleva de la Colegiul Naţional Tudor Arghezi a luat lecţii de desen de la un pictor tunisian şi a expus creaţiile la Universitatea Constantin Brâncuşi.

A petrecut cei mai frumoşi ani ai copilăriei în satul Cojani, iar faptul că a trăit la ţară i-a influenţat comportamentul. I-au plăcut obiceiurile autentice şi se întristează văzând tradiţiile că dispar uşor, uşor, iar tinerii nu fac nimic ca să le ducă mai departe. Mama este inginer agronom, iar tatăl ofiţer mecanic maritim. Patriciei i-a plăcut întotdeauna să cunoască lucruri noi şi nu s-a lăsat influenţată de sfaturile cuiva, preferând să se bazeze pe propriile decizii. Pasiunea pentru desen a avut-o încă de când  învăţa la Şcoala Generală George Uscătescu din Târgu-Cărbuneşti, însă, spune ea, realiza desene irelevante. Abia la liceu, profesoara de desen, Raluca Israel, i-a descoperit talentul. Încet-încet a început să realizeze desene detaliate în creion. „Desenez în funcţie de starea în care mă aflu. Majoritatea desenelor le-am făcut cadou sau le-am dus la şcoală, niciodată nu le-am păstrat acasă. Am expus recent câteva creaţii cu ocazia Zilelor Universităţii Constantin Brâncuşi. Am avut o natură moartă, o perspectivă falsă, un desen de inspiraţie brâncuşiană şi o structură metalică ce ilustrează o jantă auto“, povesteşte Patricia Pavel.

A fost premiantă în fiecare an şcolar

Tânăra a participat la această expoziţie după ce a luat lecţii de la un pictor din Tunisia, Wael Dahmene. „La expoziţie au participat artişti, profesori universitari şi caricaturişti din Gorj. Am fost onorată că mi-au apreciat lucrările şi au făcut câteva critici constructive“, mărturiseşte eleva. Patricia Pavel a fost premiantă în clasele primare şi generale. A intrat prima la Colegiul Naţional Tudor Arghezi din Târgu-Cărbuneşti. O altă pasiune a Patriciei este chimia.

„Văd chimia ca pe o ştiinţă de viitor“

Anul acesta a participat la faza judeţeană a olimpiadei de chimie şi a obţinut menţiune şi s-a clasat a treia la faza judeţeană a olimpiadei de fizică. În plus, este pasionată şi de biologie. În 2010 a participat la etapa naţională a Sesiunii de  Comunicări Ştiinţifice, secţiunea biologie, organizată la Baia-Mare. „Am prezentat un studiu despre influenţa microundelor asupra organismelor vegetale şi am obţinut menţiune. Dar cel mai mult îmi place chimia, o văd ca pe o ştiinţă care oferă multe perspective pe viitor“, menţionează Patricia.

Ce facultate ţi-ai dori să urmezi?


Arhitectura, în cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, iar părinţii îmi respect decizia şi am încredere că mă vor susţine din toate punctele de vedere.

Vei renunţa vreodată la desen?

Niciodată, chiar am un plan în acest sens. Îmi place să citesc multe cărţi şi voi încerca să redau pe hârtie ceea ce citesc.

Ce-i place: Să bea cafea şi să asculte muzică. Îi plac în special melodiile anilor ’80. Preferatele ei sunt trupele Modern Talking şi Cutting Crew. Se relaxează ascultând programe musicale la posturile de radio.


Ce nu-i place: Căldura. Nu-i plac oamenii care se încadrează în tipare. Detestă persoanele Care sunt insistente şi lipsite de naturaleţe. Nu suportă stresul, persoanele false şi presiunile.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite