Târgu-Jiu: Părinţii elevului bătut cu bestialitate de colegul de clasă cer dreptate: "După ce l-a lovit cu pumnii, l-a dat din nou cu capul de bancă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Constantin Axinte
Foto: Constantin Axinte

Un elev liniştit a devenit victima unui licean furios, primind pumni în cap şi picioare în burtă sub ochii celorlalţi colegi. Costi Axinte  a fost lovit cu o sabie, după care a fost dat cu capul de bancă, trecând milimetric cu tâmpla pe lângă un cui.

Totul s-a petrecut miercuri seara, în sala de cursuri a prestigiosului Colegiu Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. Constantin Axinte, elev în clasa a X-a stătea liniştit în bancă, când, la un moment dat, a fost lovit cu o sabie la cap. „Era o sabie de fier, neascuţită. S-a dus pe la fiecare cu ea şi s-a oprit la băiatul meu. Costi l-a rugat să nu mai dea, însă Andrei a continuat să-l lovească tot cu sabia în ceafă. I-a dat o palmă, apoi l-a dat cu capul de bancă. După ce l-a lovit cu pumnii, l-a dat din nou cu capul de bancă, l-a răsturnat cu bancă cu tot şi milimetric nu a intrat cu tâmpla într-un cui”, declară şocată Elena Axinte, mama băiatului.

I-am cerut iertare şi i-am spus că-mi pare rău dacă l-am supărat cu ceva”, spune victima lui Andrei Mergea. Nici măcar după ce a fost implorat, acesta nu s-a lăsat înduioşat şi a devenit mai violent. Toată scena s-a petrecut sub ochii îngroziţi ai colegilor săi.

Am rămas înmărmurită de comportamentul lui Andrei, având în vedere că nu-l ştiam aşa agresiv. Într-adevăr , colegul meu a fost bătut foarte rău dar nouă ne-a fost teamă să ne băgăm între ei“, a povestit o colegă de clasă, care a preferat să nu-şi dezvăluie identitatea de teama agresorului.

Poliţia, aşteptată să ancheteze cazul


Am fost anunţată desptre acest incident şi m-am dus repede să văd despre ce este vorba. Când l-am văzut, în starea în care era, am avut un şoc. Mai târziu, am fost la poliţie, dar nu m-a contactat nimeni, deşi mi s-a spus că a doua zi voi fi contactată de Poliţia Judiciară. Acest lucru nu s-a întâmplat. Vrem să se facă dreptate, nu urmărim nimic altceva şi copilul meu să fie lăsat în pace“, a spus Elena Axinte, mama  lui Costi, băiatul în vârstă de 16 ani. 

O faptă regretabilă

Directorul liceului spune că este regretată fapta lui Andrei Mergea. „Am discutat cu mama lui Constantin Axinte şi am înţeles că situaţia medicală e buna , iar noi vom lua măsurile care se impun. Cel care este vinovat va trebui să suporte consecinţele. Pentru mine, Andrei Mergea nu e cunoscut cu probleme, iar părinţii lui regretă ce s-a întâmplat. A fost  o ieşire neaşteptată. Regretăm ce s-a întâmplat şi sperăm să fie un caz izolat”, declară Dorin Taşcău, directorul C.N.T.V. din Târgu-Jiu. Mama băiatului spune însă că starea de sănătate a lui Costi nu este tocmai bună, acuzând dureri de cap, abdominale, febră şi ameţeli. ,,Hematom epicranian şi traumatism toracic şi abdominal”, acesta este diagnosticul care i-a fost pus lui Costi Axinte, de către medici.  Andrei Mergea a fost căutat de reporterii ADS la şcoală, însă acesta a lipsit de la ore. Surse din anturajul său spun că ar avea rude în magistratură.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite