Târgu-Jiu: Părinţii, scandalizaţi de revenirea profei de română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Ramona Mischie
Foto: Ramona Mischie

Decizia reîntoarcerii la catedră a Ramonei Mischie îi revoltă pe părinţii elevilor de la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru, care i-au adresat directorului mai multe scrisori de protest. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj nu iau nicio măsură pentru că, spun ei,  morţii nu pot fi dezgropaţi.

Părinţii elevilor de la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru din Târgu-Jiu se revoltă împotriva măsurii de revenire a Ramonei Mischie la catedră. Un grup de părinţi, care a preferat să rămână sub protecţia anonimatului pentru a-şi proteja copiii, a trimis o scrisoare la redacţia ziarului Adevărul de Seară Târgu-Jiu, intitulată „Scrisoare deschisă domnului director al Colegiului Tehnic Cheorghe Magheru”, în care îl critică pe directorul liceului.

Târgu-Jiu

„Bravo, domnule Director! Dacă pe asta o gratulaţi cu «domnişoară», atunci fetele noastre, eleve ale liceului, ce mai sunt? Noi, părinţi ai acestor fete, suntem scandalizaţi, revoltaţi: în ce lume trăim? Chiar s-a întors lumea pe dos? Fetele noastre, tulburate şi dezorientate, au început să ne întrebe: «Şi asta o să-mi pună mie note? Chiar şi la purtare, dacă o fi dirigintă? Sau, poate, n-o fi prea rău nici ca ea? Ce-ar fi să ne facem şi noi profe de ceva?». V-aţi pus domnule Director, s-a pus cineva din onorabilul corp profesoral al cancelariei dumneavoastră în situaţia părinţilor băieţelului-victimă? V-ar conveni  domnilor profesori, ca fiul dumneavoastră să fie antrenat pe la 18 ani într-o relaţie de cadrul didactic plătit pentru a-l instrui? Să ţineţi atunci toate Ramonele la catedră“, aşa îşi încheie scrisoarea grupul de părinţi ai elevilor de la Magheru.

„Nu răspund la aceste scrisori“

Directorul Colegiul Tehnic refuză să răspundă la întrebărilor acestor părinţi.

image

Am primit şi eu mai multe scrisori, dar eu nu le comentez. Ce să spun că o încurajează şi o susţin pe Ramona Mischie, iar pe mine mă condamnă?  Nu ştiu. Eu sunt stresat de atâtea scrisori pe care le-am primit şi nu mă interesează. Dacă e semnată de Popescu sau Ionescu, atunci pot să răspund“, declară Marius Buzerea. „Cred că cineva vrea să agite apele, dar morţii nu pot fi dezgropaţi. E clar că acel tânăr avea nevoie de ajutor. A avut o problemă pe care a semnalat-o în exterior, iar părinţii aveau responsabilitatea să-şi ajute copilul şi să-l ducă la psihiatru. În ceea ce priveşte această scrisoare,părinţii nu trebuie să-şi facă griji atâta timp cât pot dialoga cu proprii copii. Nu văd la ce ar folosi acum să se găsească vinovaţi?  Familia băiatului, în loc să recunoască faptul că nu a discutat cu copilul, vrea să găsească ţap ispăşitor. Sunt oamenii care au omorât cu bună ştiinţă şi totuşi trec pe stradă şi nimeni nu aruncă în ei cu pietre. La Liceul Economic a murit o elevă pe trecerea de pietoni, la Magheru a murit directorul Liceului în accident de maşină, ce măsuri s-au luat? Trebuie să facem ceva ca aceste lucruri să nu se mai întâmple“, spune Camelia Bibere, inspector general adjunct în cadrul ISJ Gorj. Ramona Mischie a fost de negăsit pentru a-şi prezenta punctul de vedere în această situaţie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite