Parintele Adrian Fageteanu va fi înmormântat sâmbătă la Mănăstirea Lainici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Făgeţeanu, cel mai vârstnic părinte de la Mănăstirea Lainici, va fi înmormântat sâmbătă, 1 octombrie, în incinta sfântului lăcaş de cult.

Părintele s-a stins din viaţă marţi, 27 septembrie, pe patul Spitalului „Dr. Marius Nasta” din Bucureşti, unde fusese internat cu o săptămână în urmă. Adrian Făgeţeanu avea vârsta de 98 de ani şi din anul 2003 îşi ducea existenţa la Schitul Locurele de lângă Mănăstirea Lainici. „A plecat dintre noi un mare stâlp al Ortodoxiei“, a spus stareţul Ioachim de la Mănăstirea Lainici.
Părintele Adrian Făgeţeanu a avut o existenţă marcată de multă suferinţă şi încercări. S-a născut în anul 1912, în apropiere de Cernăuţi. A absolvit Facultatea de Drept. În timpul studenţiei, viitorul monah a fost un simpatizat al Mişcării Legionare. A activat apoi ca avocat şi comisar î cadrul poliţiei şi siguranţei. A plecat să lupte pe front şi a fost rănit grav. A fost momentul, a mărturisit Adrian Făgeţeanu într-un interviu, când şi-a întors faţa către Dumnezeu, pentru că a rămas în viaţă doar printr-o minune. A intrat la Facultatea de Teologie şi se călugăreşte la Mănăstirea Putna. Este asuprit de regimul comunist şi este închis, în două rânduri, timp de 12 ani la cele la de temut închisori comuniste: Jilava, Canal şi Aiud. Cea mai mare parte a existenţei ca monah a petrecut-o la mînăstirea Antim, din Bucureşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite