Târgu-Jiu: FOTOGALERIE: Parcul lui Brâncuşi, plin de ceapă şi usturoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câţiva metri de Poarta Sărutului, pot fi observate răsaduri de ceapă, usturoi şi fasole, puse în pământ de un pensionar gospodar. Revoltele trecătorilor i-au determinat pe reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu să scoată cele opt kilograme de arpagic din Parcul lui Brâncuşi.

Nea Nicu Dobreanu are 63 şi locuieşte în oraşul Târgu-Jiu. Pensionarul îşi petrece majoritatea timpului în spaţiul special amenajat pentru pensionarii pasionaţi de şah şi table, trecându-i prin minte o idee mai puţin obişnuită. Sub pretextul că va pune flori în Grădina Publică, acesta a adus, tocmai din Bănie, opt kilograme de arpagic şi tot atâtea de usturoi, pe care le-a plantat la câţiva paşi de Poarta Sărutului.

image

Surpriza a fost dezvăluită în urmă cu câteva zile, când reprezentanţii primăriei au observat că din pământ cresc răsaduri de ceapă în loc de trandafiri. „El a fost tehnician la Cooperativa Constructorul, iar acum, la pensie, nu stă deloc. Vine zilnic în parc şi le dă o mână de ajutor angajaţilor de la DSC. Astă-toamnă a săpat pe aici şi a pus ceapa, fără ca noi să ştim, dar s-au scos toate răsadurile. Cum răsare câte una, cum o scoatem. Vom pune gazon şi nu va mai ieşi ceapa“, declară Dumitru Viezure, şeful Administraţiei Parcurilor din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Primăria i-a distrus recolta

Nea Nicu Dobreanu spune că a pus ceapa în pământ pentru a le face un bine turiştilor care vin să viziteze operele lui Brâncuşi.

image

Am cumpărat opt kilograme de arpagic cu 32 de lei, dar mi-au scos ceapa din pământ. Acum văd că mai răsare câte un fir, uitaţi ce soi bun ! În spatele spaţiului amenajat pentru pictori, am şi câteva fire de usturoi şi fasole, pusă pe haraci, cum trebuie. Nu i-am întrebat de ceapa pe care au scos-o din pământ. Am dat-o de pomană. Eu cred că e ceva frumos să ai de unde să iei o ceapă, iar acum am pus şi trandafiri“, povesteşte pensionarul mâhnit de faptul că i s-a distrus recolta.

„Chiar că miroase a ceapă“

image

Târgujienii care vin să se relaxeze în Parcul lui Brâncuşi au rămas şocaţi când au văzut ceapa în pământ.

image

Chiar că miroase a ceapă şi nu mi se pare un loc potrivit pentru asta. Ştiu că e muncitor, dar ce e aici ? Cepărie?“, se întreabă Iovan Pătraşcu, un pensionar din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite