Târgu-Jiu: Parcarea supraterană din Piaţa Centrală nu se va mai construi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Târgu-Jiu nu va avea nicio parcare modernă, pentru că investitorul a dat faliment. Primăria Târgu-Jiu a început procedurile de reziliere a contractului de concesionare, a terenului din Piaţa Centrală, după ce ieri a expirat şi ultimul termen pentru depunerea documentaţiei.

Contractul de concesiune a terenului în suprafaţă de 3900 metri pătraţi din Piaţa Centrală va fi reziliat, după ce omul de afaceri Dumitru Huidu nu a venit până acum să depună documentaţia necesară în vederea începerii lucrărilor de construcţie a parcării supraterane. Ultimul termen acordat de Primăria Târgu-Jiu a expirat ieri. Mai mult decât atât, Dumitru Huidu este de negăsit de mai mult timp, iar societatea acestuia, SC Noua Agricultură SRL, a intrat în faliment. „Notificările vor fi trimise lichidatorului. Cel mai probabil, contractul va fi reziliat. Acest lucru va fi stabilit împreună cu lichidatorul“, a spus Constantin Răduţoiu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că se va întocmi un proiect de hotărâre de Consiliul Local în vederea rezilierii contractului, care va fi supus aprobării în următoarea şedinţă: „Deocamdată nu s-a stabilit dacă terenul respective va fi din nou scos la concesiune“.

Contractul a fost prelungi de două ori

Contractul de concesiune cu societatea Noua Agricultură a fost încheiat în data de 30 aprilie 2008 pe o perioadă de 49 de ani. În primul an, Dumitru Huidu era scutit de plata taxei de redevenţă, iar în următorii doi ani ar fi trebuit să plătească 30.000 de lei pe lună. Suma pe care urma să o achite pentru restul perioadei era de 60.000 de lei lunar. Omul de afaceri Dumitru Huidu a motivat că terenul nu este liber de sarcini şi a cerut o prelungire a perioadei de graţie în care era scutit de plata taxei de redevenţă. „Contractul a fost prelungit de la data de 1 februarie 2010 la 31 iulie 2010, iar apoi din luna august până la 31 ianuarie 2011, cu condiţia că va depune documentaţia în vederea începerii lucrărilor“.

Primăria se va înscrie la masa credală

Constantin Răduţoiu a precizat că Primăria Târgu-Jiu se va înscrie la masa credală pentru achitarea contravalorii taxei de redevenţă pe o perioadă de un an: „S-a hotărât prelungirea contractului, doar în condiţiile în care investitorul şi-a luat angajamentul că va începe lucrările. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, trebuie să achite 360.000 de lei, contravaloarea taxei de redevenţă pe un an“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite