Târgu-Jiu: Pagubele incendiului de la Turceni, suportate de belgieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un turn de desulfurare al Complexului Energetic Turceni, aflat în construcţie, a fost cuprins aseara de flăcări. 15 angajati ai unei firme belgiene lucrau la coşul de evacuare in momentul izbucnirii incendiului, însă aceştia au fugit la timp şi nimeni nu a fost rănit.

Flăcările au distrus zece inele, pe o suprafaţă de aproximativ  542 de metri pătraţi, din cadrul coşului umed al instalaţiei de desulfurare a gazelor arse de la grupul energetic numărul 6. Turnul are o înălţime de 110 metri, iar incendiul a izbucnit la jumătatea lui şi s-a extins cu repeziciune, întrucât în compoziţia inelelor intră materiale inflamabile, precum răşina. „Incendiul a izbucnit marţi, în jurul orei 22.00.Cauza care putea produce incendiul este echipamentul de lucru încărcat electrostatic, care a aprins vaporii din soluţia de curăţat folosită, respectiv acetona. Pagubele nu afecteaza societatea noastră, urmând să fie suportate de firma belgiana aflată în subantepriza societăţii austriece care efectuează lucrarea. Focul a fost stins dupa aproximativ două ore şi nu s-au inregistrat victime”, a declarat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic (CE) Turceni.

20 de pompieri militari şi opt civili au intervenit pentru stingerea focului. „Incendiul  a fost lichidat la ora 01.35, dar echipajele au ramas acolo pâna dimineaţa, la ora 06.00, pentru a fi siguri că nu se aprinde. Nu a fost afectat procesul tehnologic, turnul era în construcţie, se efectuau lucrările pentru finalizarea acestuia”, a anunţat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Valoarea pagubelor va fi evaluată în perioada următoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite