Păcălită prin sms

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O târgujiancă de 57 de ani a primit pe telefon un mesaj prin care era anunţată că a câştigat 4.500 de lei, iar ca să intre în posesia premiului trebuie să trimită mai multe coduri de reîncărcare pentru cartele. După ce a cheltuit 40 de euro, femeia şi-a dat seama că este o ţeapă şi cere acum sprijinul oamenilor legii.

Femeia a primit mesajul miercuri, la miezul nopţii. Crezând că va da lovitura şi va câştiga banii promişi în sms, târgujianca a plecat imediat la o staţie Peco şi a trimis primul cod de reîncărcare. A fost trimisă însă din nou la cumpărături, iar după al treilea drum a fost avertizată de un angajat al benzinăriei că este victima unor infractori. „Când am ajuns la Peco am luat prima cartelă, am dat codul, am luat-o şi pe-a doua, a treia, că aşa m-a pus, spunând că s-a dublat premiul. Apoi domnul de la Peco mi-a spus că e păcăleală", a declarat femeia de 57 de ani.

Acum, aceasta cere sprijinul oamenilor legii pentru a-şi recupera banii. „Gorjeanca a sesizat faptul că a fost contactată telefonic de către un necunoscut şi a fost informată că a câştigat un premiu substanţial în bani. Pentru a intra în posesia premiului, părţii vătămate i s-a solicitat să achiziţioneze şi să comunice patru coduri de reîncărcare ale unor cartele în valoare totală de 40 de euro. Chiar dacă nu s-a înscris şi nu a participat la vreun concurs, partea vătămată a dat curs solicitării acestuia şi i-a comunicat codurile de reîncărcare.

Pentru a nu cădea în astfel de capcane le recomandăm oamenilor  să nu expedieze sume de bani prin mandate on-line,să nu depună bani în contul unor persoane necunoscute şi să nu comunice codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

În situaţii de acest gen, oamenii legii au reuşit să-i prindă pe infractori, dar banii nu au mai fost recuperaţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite