Târgu-Jiu: PORTRET/ VIDEO/ Solistul care vrea să protejeze consumatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să cânte la serbările şcolare şi acum câştigă festivalurile folclorice la care participă. Marian Medreogoniu urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu şi a început deja să câştige primii bani din muzică.

A simţit de mic copil dorinţa să cânte şi primele melodii le-a interpretat la serbările şcolare din clasele primare. A fost ajutat de o mătuşă să înveţe melodiile, pentru că nimeni din familia lui nu această înclinaţie. „Prima melodie cântată de mine a fost «Sus la munte ploaie ninge» a renumitei interprete Angelica Stoican. Am cântat această melodie în clasa a II-a la o serbare de sfârşit de an şcolar. Apoi, în clasa a III-a m-am înscris la Ansamblul folcloric «Bordeiaşul»  al Clubului Copiilor din Baia de Aramă, coordonat de Georgeta Corlan. Am activat timp de şase ani şi am învăţat că cânt cu adevărat. În cadrul ansamblului am înregistrat şi primele melodii, alături de orchestra «Rapsodia vâlceană», dirijată de Ionel Puia“, ne spune Marian Medregoniu. 
Anul trecut s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu pentru a că a dorit să se perfecţioneze. „Sunt la secţia de canto popular la clasa doamnei Camelia Argint. S-au făcut schimbări radicale în privinţa vocii. O dată pe săptămână vin la cursurile Şcolii Populare de Artă“.

A câştigat nenumărate premii

Marian a început să confirme de anul trecut, când a câştigat şi cele mai importante premii. „La sfârşitul anului trecut am participat la un festival în memoria Marianei Drăguţ, unde am obţinut locul I. În vara anului trecut, am participat la Festivalul «Ponoare, Ponoare», unde eam obţinut locul III. La Festivalul «Viei şi Vinului» de la  Vânju Mare, din toamna trecută, am obţinut locul II, iar la Festivalul «Fii satului Negoieşti» am obţinut locul I. La Festivalul Maria Tănase, la secţiune dedicată elevilor, am luat locul I. Îmi place să cânt melodii specifice zonelor Mehedinţi şi Gorj“, ne spune Marian

Ce artişti preferaţi ai ?
Am cântat foarte mult din repertoriul Angelicăi Stoican, Niculinei Stoican, Ninei Predescu, Marianei Drăguţ şi din cel al lui Petrică Mâţu Stoian. Cel mai greu concurs la care am participat la Festivalul «Ponoare, Ponoare». Au fost mulţi concurenţi care erau laureaţi ai marilor festivaluri din ţară. Atunci nu era înscris la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu.

Născut. 15 august 1995, la Baia de Aramă.
Studii. Elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Industrial «Constantin Brâncoveanu».
Experienţă. Cântă de şapte ani.
Familie. Un frate mai mic

Întrebări şi răspunsuri

Ce se întâmplă în prezent în cariera muzicală şi ce planuri ai?
Lucrez la două piese pentru a le înregistra pe un CD. După liceu, vreau să mă înscriu la Facultatea de Protecţia Consumatorului. Sunt pasionat de chimie, biologie şi ştiinţele naturii. Muzica vreau să rămână o pasiune şi nu vreau să depind financiar de muzică. De anul trecut, am început să cânt la diferite evenimente: nunţi, hore, botezuri, petreceri. Am început să câştig primii bani din care mi-am cumpărat haine.


Ce-i place
„Apreciez oamenii cu stil care ştiu  să se îmbrace şi să se comporte. Îmi plac călătoriile, ieşirile cu prietenii. Ador să desenez. Îmi place să desenez peisaje şi portrete religioase. Sunt pasionat de costumele populare, să le studiez, să fac diferenţa dintre zone“

Ce nu-i place
„Nu suport oamenii falşi şi schimbători. Nu îmi plac interpreţii de muzică populară, care se prezintă pe scenă într-o lumină falsă faţă de cum sunt ei în realitate şi care descurajează tinerii. Nu îmi plac oamenii care nu ştiu să îmbrace un costum popular“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite